• Novinky

          • Zdravotnícky krúžok

            6. 6. 2013

            3.6.2013 deti zo zdravotníckeho krúžku navštívili pani doktorku MuDr. Elenu Hrbčovú v zdravotnom stredisku. Pani doktorka im priblížila zdravotnú starostlivosť obvodného lekára o pacientov, poukazovala priestory a členenie ordinácie. Odpovedala na zvedavé otázky a pohostila deti sladkosťou pri príležitosti Dňa detí.

          • Kinderiáda

            5. 6. 2013

            Dňa 21. mája 2013 si niektorí žiaci 2. – 5. ročníka zmerali svoje sily v regionálnom kole atletickej súťaže KINDERIÁDA v Liptovskom Mikuláši. Aj keď počasie veľmi neprialo, dve žiačky sa pri odovzdávaní cien za jednotlivé disciplíny postavili na najvyššie stupienky: A. Strmenská (3. A) – hod plnou loptou a L. Droppová (5. A) – beh na 60 m. Blahoželáme, len tak ďalej. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

             

          • Medzinárodný deň detí

            3. 6. 2013

            Sviatok detí sme v našej škole oslávili už 31. 5. 2013. Učitelia pripravili pre žiakov 5. – 9. ročníka vedomostnú súťaž  „Milionár“. Každú triedu v ňom reprezentovali 4 žiaci, ktorí spolu odpovedali  na 20 súťažných otázok. Najlepšie sa v súťaži darilo žiakom z  8.A triedy. Sladkú odmenu dostali všetci - aj obecenstvo, ktoré výborne vypĺňalo prestávky v súťaži  spevom  rôznych „hitoviek“. K spevu sa pridali aj pani učiteľky a dobrá nálada prispela k príjemnému spestreniu vyučovacieho dňa. Mladší žiaci si blížiaci sa sviatok detí užívali na Donovaloch. Habakuky, rozprávky, veselá nálada a veľa nezabudnuteľných zážitkov - tak by sa dal charakterizovať ich  školský výlet. Najstarší žiaci školy prežívali MDD v Prahe. Aj oni sa vrátili plní dojmov, nových poznatkov a skúseností. Nasladšie spomienky sa isto budú viazať na  návštevu pražskej čokoládovne.

            Napriek upršanému počasiu  žiaci na uvedené akcie určite tak rýchlo nezabudnú.   smiley

        • Deň matiek
          • Deň matiek

            24. 5. 2013

            Druhý májový víkend spojený s oslavou Dňa matiek sa u nás niesol v duchu piesní, tancov a krásnych kvetov. Žiaci 4. ročníka pozdravili účastníčky výročnej schôdze Únie žien v Ľubeli so svojím kultúrnym programom. Pani učiteľka Z. Naďová nacvičila s nimi pásmo ľudových piesní a tancov, pod vedením pani vychovávateľky E. Jančiovej si pripravili moderný tanček. Zahanbiť sa nedali ani deti materskej školy.  Tie okrem účinkovania v kultúrnom dome potešili svojím vystúpením v školskej jedálni svoje mamičky a starké. Veselý spev, tanec, pekné básne a kvietky boli prejavom zaslúženej vďaky a úcty. Sprievodnou akciou bola výstava kvetín. Orchidey, muškáty, ibišteky a mnoho ďalších kvetov zmenilo chodbu školy na kvetinovú výstavnú sieň. Niektorí návštevníci  si so sebou niesli zakúpený kvietok. Najväčšiemu  záujmu sa tešili kráľovné zimy - čemerice.

          • Na bicykli bezpečne

            24. 5. 2013

            Dňa 16. mája 2013 sa konala  "Detská dopravná súťaž: NA BICYKLI BEZPEČNE" na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Súťaže sa zúčastnili žiaci 5.A triedy. Sily si merali v 3 súťažných disciplínach: pravidlá cestnej premávky, jazda zručnosti a technická zručnosť, poskytovanie prvej pomoci. Hoci sa naši žiaci neumiestnili na popredných miestach súťaže, z Liptovského Mikuláša si každý odniesol cenné vedomosti a zručnosti, ktoré prispejú k správnemu a bezpečnému správaniu sa detí v cestnej premávke a znižovaniu dopravnej nehodovosti detí.

          • Putovanie históriou

            5. 6. 2013

            Dňa 7.5.2013 sa žiaci navštevujúci krúžok "Putovanie histórou" zúčastnili exkurzie, ktorá bola zameraná na vojenskú techniku a zbrane 2. svetovej vojny. Akciu zorganizovalo Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši a vojenskí nadšenci z Ružomberka.

        • Výchovné koncerty
          • Výchovné koncerty

            24. 5. 2013

            Dňa 3.4.2013 sa telocvičňou našej školy rozliehala hudba. To protagonisti Občianskeho združenia Škola života deťom hravou a zároveň náučnou formou približovali základné pravidlá cestnej premávky.  V koncerte DOPRAVA, DOĽAVA hovorené slovo a veselé autorské skladby dopĺňali aj hrané scénky s ukážkami dopravných značiek a praktických dopravných situácií, do ktorých boli  deti priamo zapájané. Nechýbala ani doplňujúca obrazová videoprojekcia premietaná na plátno. Program bol určený deťom MŠ a žiakom  1. - 4. ročníka.

            ČO JE VEĽA, TO JE VEĽA  bol koncert určený pre žiakov 2. stupňa ZŠ. Hovoril o medziľudských vzťahoch, šikane, intolerancii. Bol to program o základných právach - na bezpečnosť v škole, na život bez bolesti, ponižovania a strachu. Jedinou možnosťou ako efektívne čeliť šikanovaniu  je otvorene si priznať jeho existenciu a riešiť situácie,  ktorým sú žiaci vystavení.  Aj tu hovorené slovo dopĺňali  autorské piesne hrané naživo a prezentácie premietané na plátno.

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

            17. 4. 2013

             

            27.3.2013 navštívil našu školu  starosta obce Ľubeľa  PhDr. Milan Kubík a jeho zástupca Ing. Erik Gemzický, PhD., ktorí prišli pedagógom  aj ostatným zamestnancom školy zablahoželať ku Dňu učiteľov. Bolo to veľmi srdečné, neformálne stretnutie, v ktorom pán starosta vyslovil poďakovanie všetkým zamestnancom školy za ich prácu.  Zo zborovne sa potom presunuli do materskej školy a školskej jedálne. Váza plná kvetov ešte dlho pripomínala príjemnú atmosféru sviatku učiteľov. Za kvietky aj slová uznania úprimne ďakujeme.

          • EKODNI 2013

            24. 5. 2013

            Dňa 12.4.2013 sa uskutočnili na škole EKODNI 2013. Na podujatie prizvala škola Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, ktoré každoročne tieto dni pripravuje. Zúčastnila sa ho väčšina žiakov školy, ktorým po jednotlivých ročníkoch pracovníci múzea odprezentovali témy o jedovatých rastlinách, o parazitoch, o národe Keltov, o flóre a faune európskeho významu na území Slovenska. Žiaci si mali možnosť pozrieť i putovnú výstavu NATURA 2000 na území Slovenska.

        • Noc s tetou Ľudmilou
          • Noc s tetou Ľudmilou

            3. 4. 2013

            Dňa 14. 3. 2013 sme  na našej škole uskutočnili ďalšiu aktivitu zameranú na pestovanie vzťahu ku knihe. Tetokrát sme akciu nazvali „Noc s tetou Ľudmilou“. Pani učiteľky zorganizovali rôzne aktivity, ktorými sme si pripomenuli život  a dielo autorky Ľudmily Podjavorinskej. Po dobrej večeri a vyčerpávajúcom dni sme spokojní a príjemne unavení zaspali vo svojich triedach. Myslíme si, že aj táto akcia patrí medzi tie najvydarenejšie.

          • 2 % z daní - finančná pomoc škole

            3. 4. 2013

            Vážení rodičia, vážení návštevníci našich stránok,

            ešte ste sa nerozhodli, ako naložiť s 2% daní odvedených z Vašich príjmov za rok 2012?  Veľmi nás poteší, ak ich venujete v prospech žiakov našej základnej a materskej školy. Potrebné informácie, údaje aj tlačivá nájdete  na stránke    www.rozhodni.sk     Naše tlačivo vyhlásenia daňovníka  (prípadne údaje do daňového priznania),  ako aj poučenie   o jeho vyplnení nájdete tu:  

            Vyhlasenie_o_poukazani_2_(3_)_dane_zar.2012.RTF    Poucenie_na_vyplnenie_2_.docx   Je tiež možné tlačivo si vyzdvihnúť v škole. O účele  použitia  finančných prostriedkov sa dozviete na 1. plenárnom rodičovskom združení  (koncom mesiaca september 2013).     Za Vaše pochopenie a finančnú pomoc Vám vopred úprimne ďakujeme.

          • 19. 2. 2013

             

            Vážení rodičia, vzhľadom na veľké riziká, ktoré prináša Vašim deťom prostredie virtuálneho sveta internetu, dávame Vám do pozornosti veľmi užitočnú publikáciu, ktorú nájdete tu:

             

            Deti_v_sieti_web.pdf

             

            Ďalšie  podnetné informácie  nájdete  v časti  UŽITOČNÉ  RADY.

          • Návštena lekárne

            30. 1. 2013

            Dňa 21. januára 2013 navštívili deti zo zdravotníckeho krúžku novú lekáreň v Ľubeli. Pani magistra previedla deti priestormi lekárne. Mali možnosť oboznámiť sa s členením lekárne, uložením liekov pre ľudí, ale aj pre zvieratká. Pani magistra deťom porozprávala o liekoch na predpis, voľnopredajných liekoch, vitamínoch a doplnkovom sortimente. Návšteva lekárne sa všetkým páčila.

          • Účasť na schôdzi MSSČK

            17. 1. 2013

            Dňa 12.1.2013 sa deti našej materskej školy a dievčatá 7. ročníka ZŠ s krátkym kultúrnym programom zúčastnili na výročnej schôdzi Miestneho spolku Slovenského červeného kríža v Ľubeli. Po vystúpení detí MŠ, ktoré pre prítomných zaspievali a predviedli  tanček,  dievčatá Nikola Chudobová a Petra Čepelová  zarecitovali dojímavú báseň. Všetkým účinkujúcim ďakujeme za spríjemnenie večera a prezentáciu školy na verejnosti.

        • Sánkovačka
          • Sánkovačka

            17. 1. 2013

            V piatok / 11. 1. 2013/ si žiaci 5. A triedy užili pravú zimnú sánkovačku. Aj keď celý čas snežilo, neodradilo nás to a spoločne sme prežili nádherné popoludnie. Tešíme sa na ďalšie spoločne strávené chvíľky, ktoré si nabudúce spríjemníme  stavbou najväčšieho snehuliaka.