• Novinky

        • Oznam
          • Oznam

            21. 2. 2023

            Vedenie ZŠ s MŠ Ľubeľa z dôvodu stúpajúcej  chorobnosti a na základe Metodického usmernenia č.15/2005 –R MŠ SR, čl. 5 a odporúčania RÚVZ so sídlom v Liptovskom Mikuláši vyhlasuje chrípkové prázdniny v triede 9.A od 22.2.2023 do 24.2.2023. Prezenčné vyučovanie začne 6.3.2023. Žiaci budú automaticky vyhlásení zo stravovania.

        • Oznam
          • Oznam

            20. 2. 2023

            Vedenie ZŠ s MŠ Ľubeľa z dôvodu stúpajúcej  chorobnosti a na základe Metodického usmernenia č.15/2005 –R MŠ SR, čl. 5 a odporúčania RÚVZ so sídlom v Liptovskom Mikuláši vyhlasuje chrípkové prázdniny v triedach 8.A a 9.B od 21.2.2023 do 24.2.2023. Prezenčné vyučovanie začne 6.3.2023. Žiaci budú automaticky vyhlásení zo stravovania.

        • Greenfluenceri a energia
          • Greenfluenceri a energia

            16. 2. 2023

            Prvá aktivita projektu vzdelávacieho programu Ekofond SPP pre budúcnosť bola zameraná na rozšírenie vedomostí ohľadom alternatívnych zdrojov energií. 

            V úvode realizácie aktivity sme prostredníctvom aplikácie Kahoot zisťovali úroveň vedomostí žiakov o alternatívnych zdrojoch energií. Následne dievčatá zo súťažného tímu odprezentovali vedomosti a poznatky z danej problematiky. Súčasne pripravili nástenku, kde zobrazili pojmovú mapu alernatívnych zdrojov energie. Tým si žiaci vedomosti dopĺňali a v opakovanom teste Kahoot sa ukázalo, že vedomosti stúpli o takmer 10 %. Môžeme skonštatovať pozitívny vplyv aktivity na vedomosti žiakov v danej problematike, z čoho sa veľmi tešíme.

            Súťažný tím vytvoril profil na instagrame pod menom greenfluenceri_zssms_lubela, kde sa môžete dozvedieť viac o priebehu a aktivitách súťaže a zároveň nás môžete podporiť.

            https://www.instagram.com/greenfluenceri_zssms_lubela/?next=%2F

             

        • 2 % dane
          • 2 % dane

            9. 2. 2023

            Milí rodičia a priatelia školy,​​​​​​​

            aj v tomto roku si dovoľujeme požiadať Vás  o poukázanie 2% zo zaplatenej dane  z príjmov.

            Využitie týchto prostriedkov  je účelovo viazané na skvalitnenie výchovno-vzdelávacej a záujmovej činnosti detí.

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám v minulých rokoch 2% zo zaplatenej dane z príjmov poukázali.


            Právnické a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie – môžu poukázať 2% v časti DP Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov PO.

            Zamestnanci, ktorí požiadali zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane z príjmu potrebujú na poukázanie 2% dane dve tlačivá (Vyhlásenie, Potvrdenie o zaplatení dane), ktoré poskytne škola. Vyhlásenie vyplní zamestnanec a Potvrdenie o zaplatení dane vydá zamestnávateľ.

            Tlačivá môžete odovzdať na Daňovom úrade (DÚ), alebo na škole, ktorá zabezpečí odovzdanie na DÚ.

            Vyhlasenie2023.pdf

            Potvrdenie_za_2022.pdf


        • Zimné aktivity v ŠKD
          • Zimné aktivity v ŠKD

            9. 2. 2023

            Dňa 3.2.2023 sme sa v ŠKD rozhodli spraviť pre deti športovo zábavné popoludnie. Keďže snehu bolo dosť, vybrali sme také disciplíny, aby sme ho naplno využili. Deti tak súťažili v hode snehovou guľou  na cieľ, slalome v snehu a preskakovanie cez prekážky. Po súťažiach sme sa zahriali teplým čajom a každý dostal sladkú odmenu.

            Snehu nám neúrekom pribudlo, tak ďalšie popoludnie sme pre deti v ŠKD vymysleli súťaž v stavaní snehových sôch. Keďže detská fantázia nemá hraníc, vznikli naozaj zaujímavé dielka, ktoré si môžete pozrieť vo fotoalbume.

        • Súťažíme s čistou energiou
          • Súťažíme s čistou energiou

            3. 2. 2023

            V tomto školskom roku 2022/2023 sme sa prihlásili do súťaže Greenfluenceri a energia, ktorú vyhlásila Nezisková organizácia Ekofond SPP v rámci vzdelávacieho programu Ekofond SPP pre budúcnosť. Súťažný tím tvoria žiačky 8. ročníka: N. Feherpataky, L. Hazuchová a L. Medveďová a ako koordinátor Mgr. I. Bubniaková.

            Cieľom súťaže je aktivizácia žiakov pod vedením koordinátora projektu, smerujúca k identifikácii problémov a problematických situácií z oblasti ochrany životného prostredia, výroby, prenosu a efektívneho využitia rôznych zdrojov energie. Ambíciou súťaže je inšpirovať k hľadaniu udržateľných riešení a podporovať korektné šírenie relevantných informácií medzi školskú a širšiu komunitu s využitím médií, najmä sociálnych sietí.

            V mesiaci január prebehla v 5. - 9. ročníku prvá aktivita zameraná na altrernatívne zdroje energie. Po vyhodnotení celej aktivity Vás s výsledkami oboznámime.