• Novinky

        • Divadelné predstavenie
          • Divadelné predstavenie

            29. 1. 2014

            V pondelok 27.1.2014 navštívili našu školu herci divadla PORTÁL  - komorného divadla bez opony - z Prešova. Pre deti našej materskej školy a žiakov  1. - 5. ročníka ZŠ predviedli zaujímavé predstavenie O hlúpej žene. Je to veselá  činoherná rozprávka pre deti aj dospelých,   plná pesničiek a vtipných replík o síce hlúpej , ale predsa len múdrej žene.

          • 4. 3. 2014

            E K O H R A

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že od 17.2.2014 do 16.3.2014 sa naša škola v spolupráci s obcou Ľubeľa zapojí do súťaže „Ekohra“, ktorú vyhlásila spoločnosť LIDL spolu s ministerstvom školstva. Jej cieľom  je zvýšiť povedomie detí a mládeže o nutnosti recyklovať druhotné suroviny.

            Predmetom súťaže je zber akýkoľvek prázdnych PET fliaš, ktoré však nesmú byť zlisované účastníkmi súťaže,  počas konania súťaže, ich odovzdanie usporiadateľovi prostredníctvom TOMRA a SIELAFF automatov, t.z. automatov na výkup vratných obalov, ktoré sú umiestnené vo predajniach LIDL. Automaty vydávajú potvrdenie o odovzdaní PET fliaš, s dátumom, miestom odovzdania, počtom odovzdaných PET fliaš, ako aj jedinečným identifikačným číslom.

            Fľaše môžete odovzdávať individuálne v predajniach LIDL alebo hromadne nosiť do školy, ktorá v spolupráci s obcou zabezpečí ich odvoz do predajne.

            Za spoluprácu veľmi pekne ďakujeme.

        • Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc ...
          • Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc ...

            29. 1. 2014

            Tento deň bol najdôležitejší medzi všetkými stridžími dňami (Ondrej, Katarína, Barbora, Tomáš...). Ľudia sa obávali tmy, dlhých nocí. Vedeli, že Lucia "z noci upíja a dňa nepridá".... Z predkresťanských zvykov sa preniesli zákazy vpúšťať do domov cudzie ženy. V každej sa vraj mohla skrývať striga, ktorá by počarovala dobytku, pripravila ho o mlieko. Spoľahlivým liekom na strigy a iné pliagy bol cesnak.Mládenci začínali na Luciu vyrábať trojnožkové stolčeky. Robili sa bez železa, len z dreva. Kto si na takýto stolček sadol počas polnočnej omše v kostole, uvidel vraj všetky strigy v dedine.

            Aj členovia folklórneho krúžku z našej školy s pani učiteľkami Mgr. Renatou Bubniakovou a Dr. Zuzanou Naďovou - vedúcimi krúžku - si pripomenuli tieto dávne zvyky. V predvečer Lucie 11.12.2013  navštívili Domov dôchodcov  v Liptovskom Mikuláši 16 žiaci  prezlečení za "Lucky" a 12.12.2013  zas priblížili tieto zvyky v Ľubeli.  Povymetali kúty školy, nevynechali ani riaditeľňu, navštívili rôzne rodiny, obchodíky, pekáreň, neobišli ani pána starostu na obecnom úrade. Všade  vyháňali  zlých duchov krídlami. Pridali k tomu vinše a spev, za čo si vyslúžili sladkú odmenu a uznanie.



        • Otvorené hodiny
          • Otvorené hodiny

            7. 1. 2014

            Dňa 20.12.2013 sme už tradične pripravili na našej škole Deň otvorených dverí pre 1. - 4. ročník, kde si mohli rodičia pozrieť prácu svojich detí na vyučovaní. Tento rok sme aj spolu s rodičmi zorganizovali tvorivé dielne, na ktorých si rodičia spolu s deťmi spríjemnili predvianočné chvíle, napiekli nádherné koláčiky, pripravili rôzne ozdoby ...Samozrejme, že nechýbal ani vianočný punč. Žiaci spolu s triednymi učiteľkami pripravili pre rodičov program a potešili tak ich srdiečka.

          • Na svätého Mikuláša, neučí a neskúša sa...

            6. 12. 2013

            aj takéto texty  - vhodne upravené - sme dnes videli na školských tabuliach. Žiaci sa napriek sviatočnému dňu naučili veľa nového, no  dnešný deň bol  predsa len iný ako ostatné. Cez  4. vyučovaciu hodinu sa školou niesli krásne melódie a odzneli mnohé príjemné slová. To žiaci prostredníctvom školskej relácie venovali zaujímavé želania a hudobné darčeky svojim pedagógom. Bol to veľmi príjemne strávený čas, v ktorom sme všetci pocítili, že tvoríme jednu veľkú školskú rodinu. Všetci pedagógovia ďakujú svojim žiakom za prejavy ich vďaky.   

            smileyyes

             

             

             

          • Návšteva knižnice

            6. 12. 2013

            Dňa 26.11.2013 sme boli na návšteve v obecnej knižnici, kde nás privítala pani Mária Kubíková. Pripravila nám rozprávkové knižky, v ktorých sme si prezreli ilustrácie a  porozprávali rozprávkové príbehy. Zaujali nás aj encyklopédie pre deti. Najväčšiu radosť sme mali z vianočných kníh pre deti, ktoré sme si požičali. Pani Kubíkovej sme zarecitovali básničky, za čo sme si vyslúžili sladkú odmenu. V knižnici sa nám páčilo a určite budeme knižnicu navštevovať.

             

          • Vlakom do múzeí

            11. 4. 2014

            V dňoch 16. a 17. októbra žiaci šiesteho, siedmeho a deviateho ročníka absolvovali v rámci akcie " Vlakom do múzeí a galérií" exkurzie, ktoré pre nich pripravili triedne učiteľky. 6. A navštívila metropolu východu - Košice. V Technickom múzeu v Košiciach spoznávali astronómiu, v expozícii Planetária sa oboznámili  so súhvezdiami, planétami, neobyčajnými úkazmi a pohybmi nebeských telies, zaujímavé boli aj informácie o Slnku a Mesiaci, ktoré určite využijú na hodinách fyziky. 

            Na unikátnej interaktívnej výstave vyskúšali viaceré vynálezy, hravou formou si objasnili fyzikálne a matematické zákony, očarilo ich a na vlastnej koži si vyskúšali až 119 exponátov.

            Deviataci a siedmaci výhodne cestovali vlakom do pamätníka SNP v Banskej Bystrici, kde navštívili  výstavu „Slovensko v protifašistickom hnutí odporu Európy v rokoch 1939-1945“.

             

        • Halloween
          • Halloween

            4. 11. 2013

            Dňa 29. 10. 2013 sme už po druhýkrát na našej škole zorganizovali Halloweenskú párty, na ktorú sa žiaci veľmi tešili. Predstavili sme sa v maskách rôznych strašidiel. Pochutnali sme si na strašidelných koláčikoch, zasúťažili, zatancovali, a tak sme prežili milý dušičkovský podvečer.

          • Tretiaci a štvrtáci v Lipt. Mikuláši

            4. 11. 2013

            K tradičným podujatiam októbra patrí návšteva knižníc. Preto sa 25.10.2013 žiaci 3.A triedy so svojou triednou učiteľkou vybrali do okresného mesta, aby navštívili Liptovskú knižnicu G. F. Belopotockého, kde mali možnosť pracovať s encyklopédiami. Trénovali orientáciu v abecedných registroch a vyhľadávali  informácie o zvieratkách, ktoré spracovávali v pripravených pracovných listoch. Takto rozvíjali svoje čitateľské kompetencie, najmä čítanie s porozumením.
            K nezabudnuteľným zážitkom tohto pekného jesenného dňa určite bude patriť aj návšteva rodného domu súrodencov Rázusovcov. Spolu so žiakmi 4. ročníka mali možnosť načrieť do histórie a zoznámiť sa so spôsobom života Maroška a  jeho štyroch súrodencov v bývalej Vrbici.

          • Z činnosti folklórneho krúžku

            11. 4. 2014

            Dňa 9. 10. 2013 sme pri príležitosti Mesiaca úcty k starším pripravili so žiakmi folklórneho krúžku v DK Ľubeľa vystúpenie. Žiaci s chuťou a dobrou náladou pozdravili hostí z celého okresu. Po vydarenej akcii sme sa rozhodli vystúpiť aj v Domove dôchodcov v L. Mikuláši, kde sme sa stretli s dobrým ohlasom, a tak už pripravujeme aj vianočné vystúpenie.

        • Druháci v okresnej knižnici
          • Druháci v okresnej knižnici

            18. 10. 2013

             

            Streda 25. 9.2013 bola pre druhákov trochu iná ako ostatné školské dni. Žiaci navštívili okresnú knižnicu G.F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši. Po úspešnom splnení malej úlohy boli pani knihovníčkami slávnostne prijatí za čitateľov tejto knižnice.Domov odchádzali s knižkou, ktorú si sami vybrali. Tešili sa na voľné chvíle, kedy si ju prečítajú.

          • Týždeň zdravej výživy

            18. 10. 2013

            Celý tretí septembrový týždeň sa niesol v znamení zdravej výživy. Počas tohto týždňa sa pani učiteľky rozprávali so žiakmi o zdravej výžive, okrem  ovocia a zeleniny sme si pochutnali aj na výborných- zdravých koláčikoch, ktoré nám upiekli naše milé staré mamky a mamičky, popíjali čajíky a v neposlednom rade, tak ako sa to už na našej škole stalo zvykom, nám naše pani upratovačky prichystali nádherne upravené ovocno- zeleninové misy. Naozaj nám všetkým veľmi chutilo. Ďakujeme za pomoc pri organizovaní uvedených aktivít.

          • Okresná súťaž v aranžovaní

            18. 10. 2013

            V stredu 18. septembra 2013 zorganizovalo Centrum voľného času a Okresný zväz záhradkárov v Lipt. Mikuláši  VÝSTAVU KVETOV spolu so sprievodným podujatím OKRESNÁ SÚŤAŽ V ARANŽOVANÍ. Naše žiačky sa tejto súťaže zúčastnili  a nakoľko sa prihlásili iní súťažiaci, no neprišli, naše žiačky vyhodnotila odborná porota nasledovne :

                                 1. miesto Lenka Mikušová        2. miesto Zuzka Urbanová          3. miesto Saška Kamhalová.

                 Dievčatá predviedli svoje estetické cítenie a odniesli si pekné ceny, p. Siváková ich pozvala aj na vianočné aranžovanie, ktoré CVČ pravidelne pripravuje. Aranžérske umenie našich siedmačiek si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • Záujmová činnosť

            11. 9. 2013

            Vážení rodičia, milí žiaci, aj v tomto školskom roku budeme na škole  záujmovú činnosť realizovať formou krúžkov. Krúžky budú pracovať v prípade, že sa na ne prihlási dostatočný počet záujemcov. Prípadné návrhy iných krúžkov je potrebné nahlásiť v riaditeľni do 16.9.2013. Návrh krúžkov nájdete tu: Kruzky_2013-14_navrh.xls

        • Oznam pre rodičov a žiakov
          • Oznam pre rodičov a žiakov

            9. 7. 2013

             

                       Oznamujeme žiakom a ich rodičom, že úradné hodiny počas letných prázdnin sú každú stredu od 8.00 hod. do 12.00 hod.   Slávnostné otvorenie nového školského roka sa uskutoční 2. septembra 2013, t. j.  v pondelok o 8.00 hod.   Žiakom, ich rodičom a všetkým zamestnancom školy želáme príjemné  a zmysluplné prežitie letných dní.  

                                  smileysmileysmiley

        • Halový futbal
          • Halový futbal

            11. 6. 2013

            V piatok 7. júna 2013 sa stretli v telocvični deti z ŠKD Ľubeľa, Partizánska Ľupča a ZŠ Apoštola Pavla v Liptovskom Mikuláši.V treťom ročníku súťaže ŠKD v halovom futbale zvíťazili domáci. Poďakovanie za športové výkony patrí všetkým súťažiacim, za povzbudzovanie prítomným deťom. Tiež rozhodcom a organizátorom. Všetci sa tešia na ďalší ročník športovej súťaže.

             

        • Zdravotnícka súťaž
          • Zdravotnícka súťaž

            11. 6. 2013

            Dňa 21.5.2013 sa konala Okresná súťaž družstiev mladých zdravotníkov. Naši žiaci sa umiestnili na peknom prvom a piatom mieste. Prajeme im, aby im získané zdravotnícke vedomosti a zručnosti pomohli poskytnúť pomoc ľuďom, ktorí ju budú potrebovať.

          • Školský výlet PRAHA

            7. 6. 2013

            Deviataci  v dňoch 30. 5. - 1. 6. 2013 navštívili Prahu. Počas školského výletu videli množstvo kultúrnych pamiatok medziiným : Pražský hrad, Hradčany, Vyšehrad, Staré mesto, Tancujúci dom, Petřín, Karlov most, Václavské námestie.  Absolvovali prehliadku Múzea čokolády, spojenú s ochutnávkou belgických praliniek. V Múzeu voskových figurín spoznali mnohých hercov, športovcov, spevákov či ľudí spojených s vedou a politikou. Výlet sme zavŕšili návštevou ZOO, ktorá je jednou z najväčších a najkrajších v strednej Európe. Výlet sa napriek nepriaznivému počasiu vydaril a stihli sme navštíviť metropolu Českej republiky pred záplavami, ktoré ju teraz sužujú.