• Novinky

          • Pansophia 2009

            18. 2. 2010

            "Pracujeme s najcennejšou hodnotou budúcnosti...
            pracujeme s deťmi" - to je motto bezplatného doplnkového vzdelávania n.o. Pansophia, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci 9. ročníka. Jedná sa o multimediálne prírodovedné predstavenia spojené s prednáškou, z ktorých naši deviataci videli predstavenie CH1 - Alchýmia chémie - Ríša kráľa Mendelejeva. Popri návšteve uvedeného podujatia navštívili aj Hodžovu faru, kde mali možnosť rozšíriť si vedomosti o štúrovcoch, spolku Tatrín a význame Liptovského Mikuláša v štúrovskom období. Pre nejedného žiaka bolo vzácnosťou sedieť po mnohých rokoch na miestach, kde sedávali významné osobnosti nášho kultúrneho aj politického života.

          • Tvorivé dielne

            18. 2. 2010


            Členovia krúžku "Čarujeme s kreativitou"navštívili dňa 22.10.09 a 6.11.09 tvorivé dielne v Liptovskom múzeu v Liptovskom Mikuláši. Vyrábali bábiky zo šúpolia, na druhom stretnutí opletali papierom fľaše a plietli papierové košíčky. Tešíme sa na ďalšie tvorivé stretnutia. Podujatie dokumentuje aj fotoalbum /galéria Z ČINNOSTI ZÁUJMOVÝCH ÚTVAROV/

          • Výchovný koncert

            18. 2. 2010

            Doprava, doľava - tak sa volal výchovný koncert agentúry Roks. Protagonisti Radko Pažej a Jaro Gažo zábavnou formou priblížili žiakom základné pravidlá cestnej premávky. Veselé pesničky, poučné rozprávanie, interaktívne metódy, improvizované dopravné situácie a humorné slovo urobili z akcie príťažlivé a veľmi poučné podujatie, na ktorom sa nikto z prítomných nenudil. Predstavenie bolo určené deťom z našej materskej školy a žiakom 1.-5. ročníka.

          • Ovocný deň

            18. 2. 2010

            Dnešný deň sa niesol v znamení zdravej výživy. Žiaci priniesli do školy veľa ovocia, z ktorého spolu s pani učiteľkami a upratovačkami urobili lákavé misy. Chutnému ovociu nikto neodolal.

          • Školský mliečny program

            18. 2. 2010

            V priebehu mesiaca november začne na našej škole fungovať pre žiakov ZŠ aj MŠ školský mliečny progam, ktorý je dotovaný z národných zdrojov a podporovaný Európskou úniou. Cena za 1 mlieko bude 0,25 €, t.j. mesačne 5 € za 20 kusov predplatených mliečnych výrobkov. V jednom mesiaci je možné pre každého žiaka objednať max. 20 kusov, predplatené mlieka nie je nutné vybrať v jednom mesiaci /v prípade choroby alebo iných dôvodov/. Mlieka sa objednávajú a predplácajú u vedúcej školskej jedálne. Bližšie informácie podá p. Iveta Janičinová, č. t.: 044/5593266 /ŠJ/

          • Vystúpenie cirkusu

            18. 2. 2010

            Spestrenie do nášho školského života priniesli účinkujúci z cirkusu CARINI. Nezvyčajným a príjemným prekvapením bolo vystúpenie cvičených psíkov, ktorí si získali srdcia všetkých divákov.

          • Plenárne a triedne rodičovské združenie

            30. 4. 2010

            Dňa 1. 10.2009 sa konalo plenárne rodičovské združenie /RZ/. Na zasadnutí boli predstavení noví členovia výboru RZ - predsedníčka RZ: p. Jana Urbanová, podpredsedníčka RZ: p. Jana Šimková a pokladníčka RZ: Ing. Mária Švecová. Po skončení plenárneho RZ sa konali triedne rodičovské schôdzky, na ktorých sa volili triedne rodičovské aktívy. Kuchárky z našej školskej jedálne na podujatie pripravili pre prítomných veľmi chutné nátierky a šaláty, za čo im patrí úprimné poďakovanie.

          • Oznam pre rodičov

            18. 2. 2010

            Oznamujeme rodičom našich žiakov, že pripravujeme zmenu vo vnútornom režime školy. Jedná sa o zmenu v začiatkoch a koncoch vyučovacích hodín v dôsledku predĺženia niektorých prestávok. Zmena sa nebude týkať začiatku vyučovania. 1. vyučovacia hodina sa začína o 7.45 hod., 4. vyučovacia hodina bude končiť o 11.20 hod., 5. vyučovacia hodina o 12.15 hod. a 6.vyučovacia hodina o 13.10 hod. Popoludňajšie vyučovanie - koniec 7. hodiny o 14.05, 8. hodina bude končiť o 15.00 hod. Avizované zmeny začnú platiť súčasne so zmenami odchodu autobusových spojov. Termín zmien bude žiakom aj rodičom včas oznámený.

          • Oznam

            18. 2. 2010

            Oznamuje žiakom a rodičom, že slávnostné zahájenie školského roku 2009/2010 sa uskutoční dňa 02. 09. 2009 o 8. 00 hod. Žiaci si so sebou donesú prezuvky a písacie potreby.