• Novinky

          • Zážitkové učenie na hodine vlastivedy

            16. 3. 2010

            Dňa 2. 3. 2010  mali naši druháci netradičné vyučovanie. Ich hodina vlastivedy prebehla na Obecnom úrade v Ľubeli. Deti so záujmom počúvali pána starostu PhDr. Milana Kubíka, ktorý im rozprával o svojej práci v obci. Odpovedal aj na zvedavé detské otázky. Žiaci mali možnosť vidieť nielen kanceláriu pána starostu, ale i iné priestory obecného úradu. Navštívili tiež obecnú knižnicu. Hodina sa druhákom páčila, dozvedeli sa mnoho zaujímavých vecí o obci Ľubeľa, spoznali prácu pána starostu.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            8. 3. 2010

            Popludnia dňa 15.2.2010 a 4.3.2010   boli v našej škole venované umeleckému prednesu. Uskutočnili sa školské kolá súťaže Hviezdoslavov Kubín . Odborným porotám sa predstavilo 28  recitátorov,  víťazov triednych kôl, ktorí pod vedením svojich pedagógov naštudovali poetické i prozaické texty našich autorov. Neopakovateľnú atmosféru dotvárali  vhodne  vyzdobené triedy

            Porota vyhodnotilia recitátorské výkony nasledovne:

            1. kategória:
            Poézia:  1. miesto: Petra Čepelová,       2. miesto: Martin Repa,      3. miesto: Nikola Chudobová
            Próza:    1. miesto:  Emma Miklášová,   2. miesto: Matej Droppa    3. miesto: Lucia Droppová

            2. kategória:

            Poézia:  1. miesto: Barbora Danajová     2. miesto:Tomáš Madliak,            3. miesto: Ján Švec
            Próza:    1. miesto:  Petra Hricová            2. miesto: Dominika Urbanová    3. miesto: Miroslava Stankovianska

            3. kategória:

            Poézia:  1. miesto: Matúš Hrnčiar   2. miesto:Terézia Balková   3. miesto: neudelené
            Próza:    1. miesto:  Natália Bubniaková 2. miesto: neudelené   3. miesto: neudelené

            Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole súťaže v Lipt. Mikuláši.:)

          • Oznam

            9. 3. 2010

            Prerušenie prevádzky materskej školy  /MŠ/  z dôvodu rekonštrukcie pokračuje aj v pondelok 1.3.2010. Prevádzka MŠ sa začne 2.3.2010, t.j. v utorok. Prevádzka školskej jedálne začína v pondelok 1.3.2010.  Za pochopenie ďakujeme.
             

          • Oznam pre rodičov

            18. 2. 2010

            Oznamujeme rodičom, že z dôvodu rekonštrukcie materskej školy a školskej jedálne je  v piatok 19.2.2010  prerušená prevádzka materskej školy a   školskej jedálne.  Obe  zariadenia  budú  opäť   v  prevádzke  po skončení jarných  prázdnin  od 1. 3. 2010.  Prípadná zmena bude rodičom aj  žiakom oznámená cestou obecných rozhlasov a na stránke školy.  Ďakujeme za pochopenie.

          • Finančná pomoc škole.

            18. 2. 2010

            Vážení rodičia, vážení návštevníci našich stránok,

            ešte ste sa nerozhodli, ako naložiť s 2% daní odvedených z Vašich príjmov za rok 2009? Veľmi nás poteší, ak ich venujete v prospech žiakov našej školy. Potrebné informácie, údaje aj tlačivá nájdete na záložke 2% z daní.  Za Vaše pochopenie a finančnú pomoc Vám vopred úprimne ďakujeme.

          • Hodina dejepisu inak

            18. 2. 2010

            Žiaci 8. ročníka zažili dňa 17.2.2010 netradičnú hodinu dejepisu, ktorá bola odučená v priestoroch Hodžovej fary v Liptovskom Mikuláši. Na chvíľku sa vcítili do postavenia mladých a zanietených štúrovcov a mali možnosť zažiť atmosféru slávnych  "sedníc"  spolku Tatrín. Hodina dejepisu v uvedených priestoroch sa žiakom veľmi páčila. K zmysluplnému prežitiu dňa patrí aj návšteva Liptovskej galérie P. M. Bohúňa.

          • Detský karneval

            18. 2. 2010

            V duchu fašiangových tradícií konal sa dňa 12.2.2010 karneval pre deti našej materskej školy. Žiaci 1. - 5. ročníka si užívali karnevalovú atmosféru v utorok 16.2.2010. Priestory MŠ aj ZŠ sa zaplnili rozprávkovými bytosťami, zvieratkami, pirátmi aj policajtami, nechýbali ani anjeli, šašovia, sestričky...  aj pani učiteľky  prekvapili žiakov zaujímavými  maskami.  Nálada bola výborná - ako sa na posledné fašiangové dni patrí. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí tieto podujatie pripravili - členkám rodičovského zduženia, pedagógom MŠ a ZŠ a kuchárkam zo školskej jedálne, ktoré deťom pripravili občerstvenie - výborný koláč a čaj.

          • Sánkovačka

            18. 2. 2010

            Zima sa pomaly kráti, snehu ubúda, a tak sa naši najmladší žiaci so svojimi pani učiteľkami vybrali na neďaleký kopec. Najprv sniežik vyskúšali žiaci 2. - 4. ročníka, na druhý deň ich nasledovali prváčikovia. Vyštípané líčka, veselý smiech, radosť z pohybu... Veľké prekvapenie pre prvákov pripravili rodičia žiaka Karolka Kubíka. Priamo na svah priniesli deťom teplý čaj a sladkú dobrotu. Ich návšteva bola príjemným spestrením krásneho zimného predpoludnia.  Po korčuľovaní na obecnom klzisku to boli ďalšie akcie, ktorých cieľom je rozvoj športových aktivít a pestovanie zdravého životného štýlu.

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

            18. 2. 2010

            V dňoch 25.1.2010 - 29.1.2010 sa v Žiarskej doline konal lyžiarsky kurz žiakov 7. ročníka. Jeho účastníci boli ubytovaní v hoteli Spojár. Žiaci aj pedagógovia vyslovili maximálnu spokojnosť. Krásne počasie, výborné ubytovanie, skvelá nálada - a čo je hlavné - lyžovačka sa každému páčila. Do Žiarskej doliny sa mnohí iste budú radi vracať.

          • Návštevy predškolákov

            18. 2. 2010

            Stalo sa dobrým zvykom, že do našej školy - medzi prvákov - zavítajú najstarší žiaci z našej MŠ a z MŠ vo Vlachoch. Prinesú našim prváčikom nejakú malú pozornosť a predstavia sa v krátkom programe. Budúci prváčikovia aj tentoraz ukázali svoju pripravenosť na vstup do prvej triedy - počítali, porovnávali čísla, vyskúšali si písanie na tabuľu... Predškoláci z Vlách nám zaspievali, zatancovali, povedali pranostiky a príslovia. A čo je hlavné - naši malí návštevníci sa na "veľkú" školu tešia.

          • Divadelné predstavenie

            18. 2. 2010

            Návštevy divadelných predstavení Ľubeľského ochotníckeho divadla Kolomana Ondreja Urbana sa stali neodmysliteľnou súčasťou posledného školského dňa pred vianočnými prázdninami. Ani tento rok tomu nebolo inak. Žiaci 5. - 9. ročníka so svojimi učiteľmi v predpremiére navštívili vianočné predstavenie Ulička. Divadelná hra z prostredia slovenskej dediny všetkých zaujala nielen témou, ale aj vynikajúcimi výkonmi všetkých účinkujúcich. Vydarená scéna, kvalitné ozvučenie umocnili kvalitu podujatia a poskytli prítomným hodnotný umelecký zážitok. Už teraz sa tešíme na ďalšie predstavenia.

        • Predvianočný deň otvorených dverí
          • Predvianočný deň otvorených dverí

            18. 2. 2010

            Dnes vládla v našej škole príjemná atmosféra pripomínajúca blížiace sa vianočné sviatky. Školou sa niesli melódie vianočných kolied, sviatočnú atmosféru dotváral rozsvietený stromček a do školy okrem žiakov prichádzali aj ich rodičia a starí rodičia. Prijali naše pozvanie, aby uvideli, čo ich deti a vnúčatá dokážu nielen v nacvičených programoch vianočných besiedok, ale aj na otvorených hodinách prvého stupňa ZŠ. Rodičia pre svoje ratolesti za odmenu priniesli čerstvo napečené koláčiky, čím si spoločne spríjemnili očakávanie príchodu najkrajších sviatkov v roku.

          • Športové popoludnie

            18. 2. 2010

            V rámci protidrogových aktivít konalo sa po skončení
            muzikálu FANTOMOUSE športové popoludnie, v ktorom si merali sily žiaci 2. stupňa našej školy. V malom futbale sa spomedzi družstiev ročníkov 5. - 7. najviac darilo 7.B - získali 11 bodov - skóre 17:3.
            V sútaži družstiev 8. a 9. ročníka vo volejbale si 1. miesto vybojovali chlapci z 9.A. Blahoželáme víťazom, všetkým súťažiacim ďakujeme za športové nasadenie a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

          • Muzikál FANTOMOUSE

            18. 2. 2010

            Žiakom 1. - 9. ročníka našej školy dnes spríjemnili
            adventné predpoludnie herci divadla Maska zo Zvolena. Veľmi sa nám páčil nový myší muzikál na motívy svetových muzikálov Cats a Fantóm opery režiséra Jara Mottla. Krásne a poučné myšlienky muzikálu, jedinečná hudba, živý spev, zaujímavá scéna a plné svietenie nám poskytlo neopakovateľ ný predvianočný zážitok. Finančný príspevok na uvedené podujatie poskytlo Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ v Ľubeli. Úprimne ďakujeme za hodnot ný vianočný darček.

          • Vianočná burza

            18. 2. 2010

            13.decembra - na 3. adventnú nedeľu - sa v KD v Ľubeli konala Vianočná burza. Organizoval ju Obecný úrad v Ľubeli v spolupráci s našou školou. Na burze sa predávali vianočné aranžmá, rôzne ozdoby, med, oblátky, výrobky z prútia, výrobky umeleckého kováčstva a iné zaujímavé predmety. Naši žiaci tu ponúkali vlastnoručne vyrobené predmety a tiež výrobky ich zručných rodičov. Nechýbali ani chutné koláče, ktoré napiekli mamičky našich školákov. Na burze sa žiaci učili ponúkať svoj tovar, viesť kultúrnu komunikáciu s dospelými. Podujatie malo však aj iný rozmer. Uprostred predvianočného zhonu sa ľudia spoločne stretli, kúpili niečo, čím potešia svojich blízkych, podebatovali spolu, posedeli pri káve a koláčiku alebo sa inšpirovali krásou ponúkaných predmetov. Podujatie tak nesporne pomohlo umocniť atmosféru neopakovateľných predvianočných dní.

          • Nový režim školy

            10. 12. 2009
            Oznamujeme rodičom našich žiakov, že zmena vnútorného režimu školy, ktorú sme avizovali 2.9.2009, vzhľadom na zmeny v cestovnom poriadku platí od 14.12.2009 /pondelok/.

            Organizácia vyučovania:

            1.hod. 7.45 - 8.30 8.30 - 8.40 prestávka
            2.hod. 8.40 - 9.25 9.25 - 9.40 veľká prestávka
            3.hod. 9.40 - 10.25 10.25 - 10.35 prestávka
            4.hod.10.35 - 11.20 11.20 - 11.30 prestávka
            5.hod.11.30 - 12.15 12.15 - 12.25 prestávka
            6.hod.12.25 - 13.10 Obedňajšia prestávka 30 minút
            7. hod. 13.40 - 14.25 14.25 - 14.30 prestávka
            8. hod. 14.30 - 15.15 koniec vyučovania a záujmovej činnosti

            Niektoré záujmové útvary /stolnotenisový, futbalový/ končia neskôr – vedúci ZÚ sú externí zamestnanci.
          • Mikuláš v MŠ

            18. 2. 2010

            "Vitaj, Mikuláš, medzi nami, chceme ťa pozdraviť veselými hrami..."
            Dňa 8.12.2009 navštívil našu MŠ Mikuláš . Deti sa na jeho príchod veľmi tešili. Svojím programom pobavili nielen Mikuláša, ale aj rodičov.

          • Navštívil nás Mikuláš

            18. 2. 2010

            V predvečer Mikuláša zavítali k nám členky Liptovskej umeleckej agentúry s Mikulášskym výchovným koncertom pod názvom Dýcham, fúkam, hrám sa...Program bol určený deťom materskej školy a žiakom 1.- 5. ročníka. Vystúpenie obsahovalo výchovno-vzdelávacie zložky hudobnej výchovy, deti boli nenásilnou formou vtiahnuté do deja s cieľom motivovať ich k pozitívnemu prístupu k sebe aj k okolitému svetu. Anjel s čertom deti pobavili a navodili atmosféru blížiaceho sa Mikuláša. Nakoniec Mikuláš deti pochválil a každé z nich obdaroval sladkosťou.
            Pre žiakov ZŠ bol celý koncert hradený z finančných prostriedkov Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ v Ľubeli. Srdečne ďakujeme za krásny mikulášsky darček.

          • Besedy s ovocinármi

            18. 2. 2010

            V dňoch 25.11. a 2.12.2009 sa uskutočnili v 6. ročníku besedy s členmi Slovenského zväzu záhrad-károv. Jedná sa o sprievodné aktivity k predmetu tvorba životného prostredia. Prednášateľmi boli p. Ing. Jozef Svítek, p. Milan Janči a p. Jaroslav Štech. Akciu zorganizoval p. Miloš Hrbatý. Lektori vhodným spôsobom prepojili problematiku tvorby životného prostredia so zdravým spôsobom života a zdravou výživou.

          • Jesenné inšpirácie

            13. 11. 2009
            V rámci predmetu tvorba životného prostredia žiaci 6. ročníka pripravili výstavku Jesenné inšpirácie.
            Na tvorbe výstavky sa podieľali aj žiaci 4. ročníka.
            Ako sa im darilo, môžete vidieť vo fotoalbume.