• Novinky

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

            28. 9. 2021

            27. septembra 2021 sa naša škola tak ako každý rok pripojila k oslavám 20. výročia Európskeho dňa jazykov, ktorý oslavuje Rada Európy a jej 47 členských štátov. Tento deň je zameraný na podnecovanie k poznávaniu a osvojovaniu si nových jazykov. Jazykové zručnosti našich žiakov sme vyskúšali posluchovým jazykovým kvízom, pexesom latinky a azbuky a ďalšími zábavnými aktivitami.

        • Ozdravný bylinkový deň
          • Ozdravný bylinkový deň

            28. 9. 2021

            Dňa 23.9.2021 sa konal v škole deň, v ktorom mohli žiaci ochutnať 6 druhov bylinkových čajov, ktoré dopestovali v bylinkovej záhrade na hodinách techniky, alebo nazbierali v blízkom okolí. Na výber mali šípkový, repíkový, pamajoránový, mätový, medovkový, z materinej dúšky. Z odbornej literatúry si mohli prečítať niečo o účinkoch a pestovaní. Žiakom čaje chutili, niektorí si prišli naliať i viackrát.

        • Škola 10 dní oranžová
          • Škola 10 dní oranžová

            24. 9. 2021

            Vážení rodičia,

            vzhľadom k tomu, že žiaci 8. B triedy sú 10 dní v karanténe, celá škola sa v školskom semafore presunula do oranžovej farby.

            Chceme Vás požiadať, aby ste pozorne sledovali zdravotný stav svojich detí. Zároveň  by bolo vhodné,  aby ste v nedeľu  pred nástupom žiakov do školy otestovali samotestami, ktoré sme Vám doručili. 

            Dajte nám, prosím, prostredníctvom EduPage vedieť, aký bol výsledok testu, zaznamenajte prosím aj negatívny výsledok.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu a veríme, že dokážeme pokračovať v prezenčnom vzdelávaní s čo najväčším počtom tried. 

                                                                                                                                           Mgr. Iveta Kališová

        • Pokyny k nástupu detí do materskej školy od 2. septembra 2021
          • Pokyny k nástupu detí do materskej školy od 2. septembra 2021

            29. 8. 2021

            Materská škola  bude v prevádzke od 2.9.2021 na základe organizačných podmienok výchovy a vzdelávania v materských školách pre školský rok 2021/2022 vydaných Ministerstvom školstva SR a Úradom verejného zdravotníctva (ďalej aj ako „RÚVZ“)    

            ✔  Materská škola je v prevádzke  od 6:30-16:30 hod. – všetky 3 triedy

            ✔ Sprístupnené sú 2 vstupy do MŠ

            ✔ Pred vstupom do MŠ budú zverejnené zoznamy detí a ich umiestnenie podľa tried

            ✔ Zákonný zástupca odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

            ✔ Dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.  

            ✔ Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy  je vyhradený max. 10 min. 

            ✔ Do priestorov MŠ je povolený dospelým osobám  vstup len s rúškom. Deti v priestoroch MŠ a triedach rúška mať nemusia.

            ✔ Do MŠ neodporúčame nosiť hračky z domu.

            ✔ Zákonný zástupca je povinný rešpektovať hygienicko-epidemiologické opatrenia, ROR (R – dezinfekcia rúk, O – 2 m odstupy,R –  rúško )

            ✔ V priestore šatne môžu byť súčasne len 3 deti a ich rodičia. Max 6 osôb. Pri čakaní na vstup do šatne je nevyhnutné dodržiavať 2 m odstupy.

            ✔ Ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel.

            ✔ Zákonný zástupca nesmie vstúpiť do priestorov umyvárky a triedy.

            ✔  Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy

                                                       Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_ziaka.docx 

            Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky do materskej školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, vrátane víkendov a sviatkov. 

            Tlačivo môžete odovzdať cez EduPage v elektronickej podobe v časti Žiadosti/Vyhlásenia. 

            ✔ Je odporúčané organizovať aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli materskej školy, alebo mimo neho podľa podmienok materskej školy.  

            ✔ V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informujte triedne učiteľky  a riaditeľa školy.

            ✔ Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. 

            ✔  Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, dieťa  je nutné umiestniť do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

            ✔ Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené. 

            ✔ Všetky podrobné informácie k nástupu do školy nájdete na odkaze: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

        • Informácie ku začiatku školského roka a pravidlá režimu fungovania školy od 2. septembra 2021
          • Informácie ku začiatku školského roka a pravidlá režimu fungovania školy od 2. septembra 2021

            29. 8. 2021

            1. Otvorenie školského roka bude dňa 2. septembra 2021 v prípade dobrého počasia v exteriéri školy, v opačnom prípade žiaci pôjdu priamo do tried po vykonaní ranného filtra (dezinfekcia rúk a meranie teploty).

            2. Slávnostné otvorenie školského roka bude o 8:00 hod. 

            Žiaci si prinesú prezuvky, písacie potreby, zápisník. Po skončení žiaci odchádzajú domov (predpokladané ukončenie o 9:30 hod.). 

            Vstup rodičov do školy je z protiepidemických a kapacitných dôvodov možný len pre jedného rodiča žiaka 1. ročníka s prineseným   tlačivom Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika.docx                         Tlačivo budú mať ráno k dispozícii triedni učitelia prvákov. Ostatní rodičia do školy nevstupujú, môžu počkať v areáli školy.

            3. Pri prvom nástupe do školy zákonní zástupcovia žiakov predkladajú  Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_ziaka.docx. Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, vrátane víkendov a sviatkov. 

            Tlačivo môžete odovzdať cez EduPage v elektronickej podobe v časti Žiadosti/Vyhlásenia. Tlačivo bude k dispozícii aj pred vstupom do budovy (na podpis si prineste vlastné pero).

            4. V piatok 3. septembra budú všetci žiaci 1. - 4. ročníka končiť 4. vyučovacou hodinou a žiaci 5. - 9. ročníka 5. vyučovacou hodinou.

            Vyučovanie podľa riadneho rozvrhu hodín sa začne od 6. septembra.

            5. Pravidlá pobytu v škole sa menia len mierne. Nikto sa nemusí povinne testovať. Nosenie rúška je aj naďalej povinné všade v interiéri školy. Žiak a zamestnanec školy musí mať počas celého vyučovania prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálnej platnej vyhlášky ÚVZ SR. Výnimku majú len žiaci so závažnými poruchami autistického spektra, so sluchovým postihnutím alebo so stredným a ťažkým mentálnym postihnutím a žiaci pri telesnej a športovej výchove. Povinnosťou zákonného zástupcu je  zabezpečiť pre žiaka minimálne dve rúška na každý deň.

            6. Zákonný zástupca môže žiaka ospravedlniť na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní z čoho vyplývajú rôzne dôsledky.

            7. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné (OČR) v prípade prerušenia vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára.

            8. Zákonný zástupca je povinný škole oboznámiť kontakt žiaka s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 alebo ak bude žiakovi nariadená karanténa všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným RÚVZ. Zákonný zástupca taktiež bezodkladne informuje školu v prípade potvrdenia na ochorenie COVID-19. Žiak v týchto prípadoch nemôže navštevovať školu. 

            9. Všetky podrobné informácie k nástupu do školy nájdete na odkaze: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

            10. Prevádzka školskej jedálne a  ŠKD bude od 3. septembra. Prevádzka ŠKD bude v tomto školskom roku pre ročníky 1. stupňa. Režim ŠKD: ráno od 6:45 - 7:30 hod., popoludní po skončení vyučovania do 16:00 hod. Deti zo školského klubu odchádzajú v sprievode rodiča, resp. splnomocnenca (Zápisný lístok a Žiadosť o prijatie do ŠKD). V prípade samostatného odchodu z ŠKD žiadame rodičov o písomný súhlas s presne určeným dňom a dátumom odchodu (uvádzané na Zápisnom lístku alebo Žiadosti do ŠKD, príp. v slovníčku, žiackej knižke), s presne určeným dňom a dátumom odchodu. Deti uvoľňujeme aj na základe telef. dohovoru rodiča s dieťaťom alebo s p. vychovávateľkou (Žiadosť o uvoľňovanie dieťaťa z ŠKD).

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

            26. 8. 2021

            Vážení rodičia,

            z dôvodu zmeny systému stravovania, prosíme rodičov, ktorých deti sa stravujú v školskej jedálni (ŠJ), aby sa informovali u vedúcej ŠJ osobne v pracovné dni v čase od 07:00 do 14:00 alebo na tel. čísle 0911 035 266. Strava bude zabezpečená len pre žiakov, ktorí budú kontaktovať vedúcu ŠJ.

            Ďakujeme veľmi pekne.                                          Iveta Janičinová, vedúca ŠJ

          • Dotácia na stravu od šk. roka 2021/2022

            28. 7. 2021

             

            Vážení rodičia, od školského roka 2021/2022 ukončuje MPSVaR SR plošné poskytovanie dotácie na stravu pre žiakov ZŠ.

            V zmysle §4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ od 6 do 15 rokov veku a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, preukáže túto skutočnosť v Čestnom vyhlásení.

            Preto Vás žiadame o vyplnenie uvedeného čestného vyhlásenia v prípade, ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil nárok na sumu daňového zvýhodnenia a má záujem o dotáciu na stravu pre dieťa od septembra 2021.

            Vyplnené čestné vyhlásenie zašlite poštou najneskôr do 04. 08. 2021 na adresu ZŠ s MŠ, alebo je k dispozícii poštová schránka pri vchodových dverách bloku A.

            Za porozumenie vopred ďakujeme.

            Čestné vyhlásenie si môžete stiahnuť tu cestne_vyhlasenie_(2).docx

        • Školské výlety
          • Školské výlety

            9. 7. 2021

            ZOO SPIŠSKÁ NOVÁ VES

            Neodmysliteľnou súčasťou každého školského roka je koncoročný školský výlet. Žiaci prvého a druhého ročníka tento rok navštívili ZOO. Z výletu si odniesli okrem vlastných batohov aj batoh plný neopakovateľných zážitkov.

            SPIŠSKÝ HRAD

            Tretiaci a štvrtáci boli na školskom výlete na Spišskom hrade. Je to rozsiahla stredoveká pevnosť, ktorá sa na hradnom kopci rozrastala od 13. storočia.Vďaka svojej veľkoleposti je Spišský hrad od roku 1993 zaradený do zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

            POPRAD A ŠTRBSKÉ PLESO

            Žiaci tried 5.A, 5.B a 7.B sa zúčastnili školského výletu, ktorého prvá zastávka bola v Tatranskej galérii v Poprade.Tam mali žiaci možnosť si prezrieť, ale aj vyskúšať modely strojov, vyrobených podľa návrhov slávneho Leonarda Da Vinci. Pohyblivá obliehacia veža, predchodca automobilu, či zrkadlová sieň žiakov zaujali, ale naväčšiu pozornosť venovali interaktívnym modelom. Nasledujúcou atrakciou bola 53 metrov vysoká vyhliadková veža Tatras Tower nad Štrbským plesom. Na vrchole veže si všetci odvážlivci vo výške vyskúšali chôdzu po sieti  a po presklennej podlahe.

            KEŽMAROK

            Žiaci 6.A a 7.A cez návštevu podtatranského mesta Kežmarok spoznali históriu jediného úplne zachovaného hradu na Spiši. Na hrade sme sa  pokochali jedinečnou expozíciou historických vozidiel a hasičskej techniky.Neobišli sme ani našu národnú kultúrnu pamiatku Kostol Najsvätejšej Trojice, alebo Drevený artikulárny kostol v Kežmarku, ktorý je od roku 2008 pamiatkou UNESCO.

            MARTIN - EXKURZIA

            Žiaci 8. a 9. ročníka si boli v Centre popularizácie fyziky pri Gymnáziu V. Paulinyho Thota oprášiť a zdokonaliť poznatky z fyziky prostredníctvom rôznych zaujímavých pokusov, do ktorých sa so záujmom zapájali. Pri preukázaní poznatkov získali jednotky z fyziky, z ktorých sa veľmi tešili. Súčasťou exkurzie bola aj prehliadka Narodného cintorína a historického centra mesta.

        • Organizácia vzdelávania od 10. mája 2021
          • Organizácia vzdelávania od 10. mája 2021

            7. 5. 2021

            Vážení rodičia,

            od pondelka 10. mája 2021 pokračujeme v prezenčnej forme vyučovania deti MŠ a žiakov 1. – 9. ročníka.

            Forma vzdelávania všetkých žiakov ZŠ je prezenčná. Žiak má počas vyučovania prekryté horné dýchacie cesty.

            Žiak, ani rodič, sa nepreukazuje negatívnym testom. Rodič vyplní cez EDUPAGE elektronické čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti alebo doručí do školy v papierovej podobe len ak dieťa chýba viac ako 3 dni, vrátane víkendu!!! Tlačivo je dostupné v EDUPAGE cez rodičovské konto alebo si ho stiahnite v nižšie priloženom linku.

            Na stiahnutie tu: 8_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.pdf

            Testovanie sa mení na cielené. V prípade potvrdenia pozitívneho prípadu žiaka alebo zamestnanca školy sa prechádza na školský semafor.


        • Zápis detí do MŠ
          • Zápis detí do MŠ

            3. 5. 2021

            ZÁPIS A PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ

            NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE V MATERSKEJ ŠKOLE

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle zákona NR SR 209/2016 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláška MŠVVaŠ SR č.438/2020 Z. z., ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška MŠVVaŠ č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č.308/2009 Z. z.

             

            Zápis do MŠ na šk. rok 2021/2022 sa bude konať elektronickou formou v čase

            od 3. 5. 2021 - do 31. 5. 2021

            Elektronickú prihlášku nájdete tu: ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA

             

            Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2021 (vrátane) dosiahlo päť rokov veku, musí rodič prihlásiť na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania do MŠ zaradenej v sieti škôl a školských zariadení.

             

            V prípade, že vám situácia neumožňuje vyplniť prihlášku elektronicky, kontaktujte riaditeľku ZŠ s MŠ Ľubeľa – Mgr. Iveta Kališová, t. č. 0911 352 458, email: admin@zslubela.edu.sk

            alebo  pani zástupkyňu pre materskú školu – Mgr. Nadežda Bukovinská, t. č. 0911 045 294.

             

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe prihlášky zákonného zástupcu.

            K prihláške je potrebné doložiť rodný list dieťaťa a do 31. 5. 2021 potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa s údajom o očkovaní (detská lekárka môže potvrdenie urobiť na elektronickej prihláške, ktorú si po odoslaní môžete vytlačiť) a potom doručiť do školy alebo je možné poslať preskenované na email: admin@zslubela.edu.sk

            Vyplnenú žiadosť o prijatie na predprimárne vzdelávanie je potrebné odovzdať do 31. 5. 2021 a podpísať obidvoma rodičmi.

            Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie i odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            • Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa  na nasledujúci školský rok 2021/2022 vydá riaditeľka ZŠ s MŠ Ľubeľa písomne do 15. júna 2021, ktoré si zákonný zástupca prevezme osobne (budeme Vás kontaktovať).
            • V rozhodnutí o prijatí dieťaťa môže riaditeľ určiť na základe žiadosti zákonného zástupcu (pre lepšiu adaptáciu), prípadne na základe zdravotných obmedzení dieťaťa, adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt dieťaťa po dobu maximálne troch mesiacov. 

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma:

            • dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.8.2021 a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska a spádovej oblasti MŠ,
            • dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.8.2021 a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska a nie je zo spádovej oblasti MŠ,
            • dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Na predprimárne vzdelávanie sa ďalej môže prijať:

            • dieťa od troch rokov veku (trojročné dieťa je také, ktoré dovŕšilo tri roky do 31.8. príslušného roka),
            • dieťa od dovŕšenia dva a pol roku veku (ak má MŠ vytvorené vhodné kapacitné, personálne, materiálne  a iné podmienky),
            • dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami ( ak má MŠ vytvorené vhodné podmienky – personálne, priestorové, materiálne a iné podmienky).

            Ostatné podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            Výnimočne možno do MŠ prijať aj dieťa mladšie ako tri roky (trojročné dieťa je také, ktoré dosiahlo tri roky 31.8. príslušného roka), ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne, priestorové a iné podmienky. Požiadavkou MŠ je, aby dieťa malo osvojené základné hygienické návyky (aby nenosilo plienku).

            V prípade prijatia dieťaťa do troch rokov veku prednostne prijmeme tie, ktoré do 31.12.2021 dovŕšia tri roky veku s nástupom do MŠ k 2.9.2021.

            Ak je zvýšený záujem zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do MŠ, nie je možné uprednostniť dieťa mladšie ako tri roky pred prijatím starších detí, lebo prijímanie detí mladších ako tri roky má byť v súlade   so školským zákonom výnimočné. Tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú prijaté všetky deti na povinné predprimárne vzdelávanie, na pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania a deti vo veku od troch rokov.

             

                                                                                                              Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka  ZŠ s MŠ Ľubeľa

             

        • Organizácia vyučovania a informácie od 03. 05. 2021
          • Organizácia vyučovania a informácie od 03. 05. 2021

            30. 4. 2021

            Vážení rodičia, 

            od pondelka 03. mája 2021 pokračujeme v prezenčnej forme vyučovania detí MŠ a žiakov 1. – 9. ročníka ZŠ.

            • Žiaci 1. -  9. ročníka sa od 03. 05. 2021 vyučujú podľa platného zverejneného rozvrhu hodín. Využívanie telocviční zatiaľ nie je povolené.       
            • Forma vzdelávania všetkých žiakov ZŠ  je prezenčná. Žiak má počas vyučovania prekryté horné dýchacie cesty.
            • Žiak ani rodič sa nepreukazuje negatívnym testom. Rodič vyplní cez EDUPAGE elektronické čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti alebo doručí do školy v papierovej podobe.

            Tlačivo je už dostupné v edupage, cez rodičovské konto.

            Na stiahnutie tu: 8_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.pdf​​​​​​​

                      Testovanie sa mení na cielené. V prípade potvrdenia pozitívneho prípadu žiaka alebo zamestnanca školy             sa  prechádza na školský semafor.

            • Na obed sú prihlásení všetci žiaci školy. Zákonný zástupca odhlasuje svoje dieťa z obeda telefonicky na čísle vedúcej školskej jedálne 0907 832 008.

            Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.                                                                                                                                                                                   S úctou     Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

        • Informácie k vzdelávaniu od 26.04.2021
          • Informácie k vzdelávaniu od 26.04.2021

            21. 4. 2021

            Materská škola:

            Deti MŠ sa vzdelávajú prezenčne.

            Žiaci 1. stupňa ZŠ:

            1. - 4. ročník sa vzdelávajú prezenčne.

            Školský klub detí  je v plnej prevádzke. 

             

            Žiaci 2. stupňa ZŠ:

            5. - 9. ročník sa vzdelávajú prezenčne.

            Od pondelka - 26.04.2021 začína prezenčné vyučovanie aj pre žiakov 5. až 7. ročníka ZŠ. 

            Žiak, ktorý nenastúpi do školy si zabezpečuje  informácie o učive a úlohách sám (ako v prípade choroby žiaka).

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je podľa platnej výhlášky ÚVZ SR 132/2021 a nariadenia Vlády SR 160/2021: čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti s potvrdením dátumu testu - negatívny test žiaka 2. stupňa a negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu, nie starší ako 7 dní  alebo potvrdenie o výnimke. 

            Žiadame Vás, aby ste si tento test zabezpečili individuálne v dostupných MOM-kách 23. - 25.04.2021 (piatok až nedeľu).

            Pri nástupe žiakov 5. až 9. ročníka do školy, po dlhotvrajúcom dištančnom vzdelávaní, sa budeme zameriavať aj na postupnú adaptáciu žiakov a v zmysle novovydaného metodického usmernenia budú mať počas adapatácie 5 vyučovacích hodín denne.

            Stravovanie v ŠJ:

            V prípade, že sa žiak 5. - 9. stravoval v ŠJ a od 26.04.2021 sa nebude, treba ho zo stravy odhlásiť.

            Dokumenty:

            Povinnosť pri prezenčnom vzdelávaní:

            Základná škola – 1. stupeň 

            Priloha_11a_zakonny_zastupca_cestne_vyhlasenie.docx + test zákonného zástupcu (odporúčame podať elektronicky cez edupage)

            Základná škola - 2. stupeň 

            a) žiaci 5. - 9. ročníka

            Priloha_8a_ziak_zakonny_zastupca_cestne_vyhlasenie.docx + test zákonného zástupcu aj žiaka (odporúčame podať elektronicky cez edupage)

            Vyhlásenie môžete podať aj cez EduPage mobilnú aplikáciu. Prihláste sa do svojho EduPage rodičovského konta.

            Návod:  MŠ, ZŠ 1. stupeň    https://help.edupage.org/?p=u38/u178/u1595&lang_id=2&from=u42/u44/e2679

                                  ZŠ 2. stupeň   https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u1601

            Povinnosť zamestnancov prezenčne:

            Zamestnanec_cestne_vyhlasenie_9a.docx + test zamestnanca

        • 22. apríl - deň venovaný našej planéte Zem
          • 22. apríl - deň venovaný našej planéte Zem

            23. 4. 2021

            Deň Zeme je ekologicky motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia.

            Žiaci a pedagógovia našej školy si ho pripomínali počas celého týždňa od 19.4.-23.4.2021, v ktorom v rámci "ekohodín" plnili rôzne aktivity. Ich cieľom bolo pripomenúť skutočnosť, že našu planétu Zem si musíme nielen vážiť, ale sa o ňu aj starať.

            22.4.2021 žiaci 1. – 4. ročníka pracovali na úprave areálu školy a presunuli sa aj do obce Ľubeľa, v ktorej upratovali a čistili verejné priestory, autobusové zastávky, zbierali a triedili odpad, ktorý nachádzali vyhodený pri ceste a v tráve.

        • Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň

            23. 4. 2021

            Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín sa na prvom stupni našej školy uskutočnilo vo štvrtok, dňa 15. 4. 2021. Zúčastnili sa ho tí najlepší recitátori z triednych kôl druhého až štvrtého ročníka. Svoje nadanie a recitačné schopnosti v poézii a próze predviedlo 9 žiakov. Výsledky školského kola v tejto kategórii sú nasledovné:

             

             

             

             

             Poézia:

                 1. miesto:        Victoria Škvarka – 4. ročník

                 2. miesto:        Ema Humená – 2. ročník

                                          Ema Brezňanová, Ema Jurščáková – 3. ročník

                 3. miesto:        Alžbeta Vymazalová – 2. ročník

                                          Romana Badžgoňová – 4. ročník

            Próza:

            1. miesto:       Lucia Dišková - 4. ročník
            2. miesto:       Klaudia Sitáriková – 4. ročník
            3. miesto:       Zoja Nemcová – 4. ročník
        • Informácie k vzdelávaniu od 19. 4. 2021
          • Informácie k vzdelávaniu od 19. 4. 2021

            15. 4. 2021

            Prevádzka materskej školy a školskej jedálne je prerušená do 22.04.2021 z dôvodu karantény.

            Žiaci 1. stupňa ZŠ:

            1. - 4. ročník sa vzdelávajú prezenčne.

            Školský klub detí  je v plnej prevádzke. Prevádzka školskej jedálne je prerušená, strava nebude zabezpečená. Pokiaľ máte záujem o pobyt Vášho dieťaťa v ŠKD, prosím, posilnite mu stravu.

             

            Žiaci 2. stupňa ZŠ:

            5. - 7. ročník sa vzdelávajú naďalej dištančne.

            8. - 9. ročník sa vzdelávajú prezenčne.

            Od pondelka - 19. 04. 2021 začína prezenčné vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ. 

            Žiak, ktorý nenastúpi do školy si zabezpečuje  informácie o učive a úlohách sám (ako v prípade choroby žiaka).

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je podľa platnej výhlášky ÚVZ SR 132/2021 a nariadenia Vlády SR 160/2021: čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti s potvrdením dátumu testu - negatívny test žiaka 2. stupňa a negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu, nie starší ako 7 dní  alebo potvrdenie o výnimke. 

            Žiadame Vás, aby ste si tento test zabezpečili individuálne v dostupných MOM-kách 16. - 18. 04. 2021 (piatok až nedeľu).

            Pri nástupe žiakov 8. a 9. ročníka do školy, po dlhotvrajúcom dištančnom vzdelávaní, sa budeme zameriavať aj na postupnú adaptáciu žiakov a v zmysle novovydaného metodického usmernenia budú mať počas adapatácie 5 vyučovacích hodín denne.

            Stravovanie v ŠJ nie je možné, lebo do 22. 04. 2021 (štvrtok) je prevádzka prerušená z dôvodu karantény zamestnancov.

            Prevádzka bude obnovená od 23. 04. 2021 (piatok).

            V prípade, že sa žiak 8. a 9. stravoval v ŠJ a od 23. 04. 2021 sa nebude, treba ho zo stravy odhlásiť.

            Dokumenty:

            Povinnosť pri prezenčnom vzdelávaní:

            Základná škola – 1. stupeň 

            Priloha_11a_zakonny_zastupca_cestne_vyhlasenie.docx + test zákonného zástupcu (odporúčame podať elektronicky cez edupage)

             

            Základná škola - 2. stupeň 

            a) žiaci 8. - 9. ročníka

            b) skupinky 5+1 (u nás 4 žiaci 2. stupňa)

            Priloha_8a_ziak_zakonny_zastupca_cestne_vyhlasenie.docx + test zákonného zástupcu aj žiaka (odporúčame podať elektronicky cez edupage)

             

            Povinnosť zamestnancov prezenčne:

            Zamestnanec_cestne_vyhlasenie_9a.docx + test zamestnanca

        • Oznam pre rodičov žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ
          • Oznam pre rodičov žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ

            14. 4. 2021

            Vážení rodičia,

            podľa rozhodnutia ministra školstva SR sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ od pondelka 19.4.2021.

            Pre vstup do školy je potrebný pre žiaka, aj jedného rodiča, negatívny výsledok antigénového alebo PCR testu, nie starší ako 7 dní alebo potvrdenie, že spadajú pod výnimky, ktoré tento test nepotrebujú. Žiadame Vás, aby ste si tento test zabezpečili individuálne v dostupných MOM-kách 16. - 18.4.2021 (piatok až nedeľu).

            V priebehu týždňa Vás budeme podrobne informovať o forme a spôsobe vyučovania.

            Tešíme sa na Vás a veríme, že návrat do škôl úspešne zvládneme za dodržania všetkých hygienických a protiepidemiologických opatrení.                                   

                                                                                                                                                                                         Vedenie školy

          • Projekt z fyziky

            15. 4. 2021

            Aj počas dištančného vzdelávania pripravujú a vyrábajú žiaci projekty, pomocou ktorých preukazujú svoje znalosti získané touto formou vyučovania. Chceme Vám predstaviť prácu žiaka 9. ročníka Mareka Droppu, ktorý plánuje svoje poznatky a zručnosti ďalej rozvíjať na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku. Pripravil projekt na tému využitie elektromagnetu, ktorý môžete vidieť na priložených fotografiách. Marekovi prajeme do budúcnosti veľa dobrých nápadov a nech sa mu na strednej škole darí.