• Novinky

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

            30. 6. 2022

            Dnešným dňom sa končí školský rok 2021/2022. Na dva mesiace sa zavrú školské brány. Celá naša škola prežila v tomto roku niekoľko pekných chvíľ. Každý z obyvateľov školy je jedinečnou osobnosťou, ale cieľ sme mali rovnaký – hľadať cesty ako ísť ďalej - vo vzdelávaní, v komunikácii, v ľudskom porozumení a prežiť školský rok čo najúspešnejšie.

            Poďakovanie patrí všetkým, učiteľom, rodičom i žiakom, lebo sa spoločne  snažili prebiť horami vedomostí, poznatkov, cvičení, školských úloh i dodržiavaním školského poriadku. Preto nastal teraz čas, aby sme si oddýchli od školských povinností.

            Všetkým želáme príjemne strávené prázdniny, veľa slnka, pohody, zážitkov, nových kamarátstiev,....... a v septembri opäť dovidenia.  

        • Séria prednášok o včelách
          • Séria prednášok o včelách

            28. 6. 2022

            Oficiálne si sviatok včiel pripomíname 20. mája, počnúc týmto dátumom sme zorganizovali v našej škole prednášky zahrali sme si hru Kráľovstvo včiel, ktorá priblížila žiakom prvého stupňa celoročný kolobeh včely medonosnej. Škôlkarom sme spolu so žiačkou 2. ročníka, Lindou Hrnčiarovou, ktorá si pripravila projekt o živote včely, pomocou prezentácie ukázali vývoj včely, jej úlohu, funkcie v úli až po samotné produkty včiel. Deti si mali možnosť vyskúšať ochranný odev, ochutnali rôzne druhy medu. Včiel a včelstiev na svete ubúda, príčinou sú hlavne zásahy človeka: používanie pesticídov, nedostatočné liečenie včiel, vysádzanie kultivarov, ktoré sú samoopelivé. Každý z nás by mohol prispieť k záchrane včiel vysadením medonosných rastlín, ak vykonávame postreky, snažme sa ich aplikovať večer, prispejeme aj kúpou medu priamo od včelára, nakoľko je med v prvej trojke falšovaných potravín. Myslime na opeľovače každý deň, nakoľko od nich závisí náš život. Albert Einstein povedal: “Po smrti poslednej včely, zahynie aj naša planéta. Ľuďom zostanú štyri roky života, nakoľko nebude úroda.” Naša krajina je aj ich krajinou, urobme ju preto takou, aby sa nám v nej dobre spolunažívalo. Sme radi, že aj v našej obci pôsobí viacero včelárov, ktorí si navzájom odovzdávajú skúsenosti z tejto nádhernej a užitočnej záľuby.

        • Testovanie 5 - 2022 / výsledky celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka
          • Testovanie 5 - 2022 / výsledky celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka

            24. 6. 2022

            Dňa 18. 5. 2022 sa na všetkých plnoorganozovaných základných školách uskutočnilo celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka  pod názvom Testovanie 5-2022.

            Týmto testovaním sa získavajú objektívne informácie o vedomostnej úrovni a osvojených kompetenciách týchto žiakov. Okrem úloh zameraných na vedomosti a zručnosti z matematiky a vyučovacieho jazyka testovaní žiaci riešia aj úlohy na zistenie matematickej a čitateľskej gramotnosti.

            V našej škole sa Testovania zúčastnilo 22 žiakov 5. ročníka a napriek sťaženým podmienkam počas dištančného vyučovania v posledných dvoch ročníkoch dosiahli  mimoriadne dobré výsledky.

            MATEMATIKA

            Priemerná percentuálna úspešnosť školy: 72,4

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR: 61,0

            Rozdiel priemernej úspešnosti školy oproti národnému priemeru: +11,4

            SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

            Priemerná percentuálna úspešnosť školy: 80,6

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR: 69,2

            Rozdiel priemernej úspešnosti školy oproti národnému priemeru: +11,4

        • Školské výlety
          • Školské výlety

            13. 6. 2022

            Dňa 14.6. deti MŠ/4.- 6.ročné/navštívili kontaktnú ZOO v Lipt.Mikuláši, kde spoznávali rôzne domáce aj exotické zvieratá. Dozvedeli sa veľa zaujímavostí z ich života a niektoré aj pohladkali pod dozorom skúsených sprievodcov. Spestrením výletu bola jazda motorovým vláčikom a rôzne atrakcie v areáli. Deti odchádzali spokojné, plné pekných zážitkov.

            Žiaci 2. a 3. ročníka sa zúčastnili koncoročného výletu v Ludrovej v Múzeu ručnej výroby. Odniesli si odtiaľ pekné zážitky, poznatky a vyskúšali si, ako sa vyrába papier. Potom sa presunuli peši naprieč celou dedinou ku kostolíku a odtiaľ išli do Ružomberka, kde sa občerstvili zmrzlinou. Zastavili sa taktiež v parku Štefana Hýroša, v ktorom sa chvíľu zabavili a ukončili výlet.

            Žiaci 4. A triedy si dňa 10. 6. 2022  užívali školský výlet na hrad Strečno. Najdlhšiu slovenskú rieku Váh, ktorá cestou preteká medzi pohoriami Malej a Veľkej Fatry, sme najskôr iba pozorovali cez okná osobného vlaku a v obci Strečno sme ju v dĺžke 7,5 km splavovali s milými a veselými pánmi pltníkmi. Potom sme sa vybrali na návštevu romantickej zrúcaniny hradu Strečno s nádherným výhľadom na okolie Horného Považia.

            Žiaci 5. A, 6. A a 6. B triedy sa dňa 9. 6. 2022 zúčastnili koncoročného výletu v Banskej Štiavnici. Piataci a šiestaci sa kochali krásou baníckeho mesta a navštívili  Múzeum sv. Antona, školu sokoliarov a Terru Permoniu, kde ukázali svoje zručnosti všetci žiaci a vyrobili si darčeky pre seba.

            Žiaci 7. A navštívili metropolu východu mesto Košice. V Slovenskom technickom múzeu absolvovali prehliadku s interaktívnou ukážkou v sieni elektrických výbojov. Zároveň spoznali aj centrum Košíc. Všetci žiaci boli s výletom spokojní.

            Žiaci 8.A navštívili Bratislavu. Prehliadkou Starého Mesta začínali spoznávať naše hlavné mesto. Zážitkové centrum vedy Aurelium nám dalo príležitosť vyskúšať vedecké poznatky  v duchu hesla „Škola hrou“ - mnohé sme si vyskúšali  a prišli na mechanizmus, akým daná vec funguje. Uličkami večernej Bratislavy sme sa zatúlali k Bratislavskému hradu a tiež Národnej rade, odkiaľ sme si vychutnávali pohľady na okolité časti Bratislavy. Slnečný piatok sme využili na návštevu jednej z najnavštevovanejších pamiatok Bratislavy – Devín. Bratislavský okruh loďou nám poskytol úľavu po náročnej vychádzke na Devíne. Po plavbe loďou sme si oddýchli na brehu Dunaja, občerstvili v nákupnom centre Nivy a tešili sme sa na návrat domov.

            8. B trieda tiež navštívila hlavné mesto. V Bratislave sme počas dvoch dní spoznávali historické centrum mesta, navštívili sme Národnú radu Slovenskej republiky, kde sme mali šťastie a stretli sme mnohých poslancov a dokonca aj predsedu parlamentu. Nezabudnuteľné bolo stretnutie so známym youtuberom Gogom a jeho priateľkou. V uliciach sme spoznávali mnohé známe osobnosti. Užili sme si aj nákupy v Eurovei a nádherné prostredie na brehu Dunaja. Plavba loďou na Devín mala tiež svoje čaro. Zaujímavá bola aj prechádzka nočnými uličkami. V deň odchodu sme stihli navštíviť aj Starú radnicu a ZOO. Zostali nám už len spomienky, no veríme, že si podobne užijeme na budúci rok aj stovežatú Prahu.

            Žiaci 9. ročníka zavŕšili svoju púť školskými výletmi tiež návštevou hlavného mesta. V priebehu troch dní sa zoznámili s Bratislavou a jej kultúrnymi pamiatkami. Navštívili NBS, kde si vyrazili vlastnú mincu. Svoje vedomosti zúročili v populárno-náučnom centre Aurelium. Nezabudnuteľným zážitkom bola plavba loďou po Dunaji na Devín. Výlet bol prekrásnou bodkou pred ukončením ich pôsobenia na našej škole.

        • Úspech našej žiačky
          • Úspech našej žiačky

            30. 5. 2022

            V piatok 27. mája 2022 sa uskutočnil (po 2-ročnej prestávke) 26. ročník súťaže Rázusovie Vrbice, ktorá prebiehala vo viacerých recitačných kategóriách a tiež v časti literárna tvorba (novinka v roku 2022). Práve v tejto kategórii bola úspešná aj naša žiačka 5. ročníka Laura Dišková. Bola ocenená spolu s ďalšími piatimi žiakmi z Liptova ako „autorské literárne talenty“.

        • Testovanie 9 - 2022 / výsledky celoslovenského testovania žiakov  9. ročníka
          • Testovanie 9 - 2022 / výsledky celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka

            30. 5. 2022

            Dňa 6. 4. 2022 sa na všetkých plnoorganozovaných základných školách a aj na všetkých gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom uskutočnilo povinné celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka a žiakov 4. ročníka osemročných gymnázií pod názvom Testovanie 9-2022.

            Týmto testovaním sa získavajú objektívne informácie o vedomostnej úrovni a osvojených kompetenciách týchto žiakov a taktiež slúži ako jedno z kritérií prijatia na strednú školu. Okrem úloh zameraných na vedomosti a zručnosti z matematiky a vyučovacieho jazyka testovaní žiaci riešia aj úlohy na zistenie matematickej a čitateľskej gramotnosti.

            Testy z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra písalo spolu okolo 40 000 žiakov.

            V našej škole sa Testovania zúčastnilo 25 žiakov 9. ročníka a napriek sťaženým podmienkam počas dištančného vyučovania v posledných dvoch ročníkoch dosiahli  mimoriadne dobré výsledky.

            MATEMATIKA

            Priemerná percentuálna úspešnosť školy: 60,4

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR: 53,2

            Rozdiel priemernej úspešnosti školy oproti národnému priemeru: +7,2

            SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

            Priemerná percentuálna úspešnosť školy: 65,1

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR: 59,1

            Rozdiel priemernej úspešnosti školy oproti národnému priemeru: +6,0

        • Vystúpenie detí MŠ ku Dňu matiek
          • Vystúpenie detí MŠ ku Dňu matiek

            13. 5. 2022

            Dňa 10.5.2022 sa zišli v Kultúrnom dome v Ľubeli, mamy, staré mamy detičiek MŠ, aby si spríjemnili popoludnie vystúpením svojich ratolestí pri príležitosti krásneho sviatku Dňa matiek. Javisko sa premenilo na krásnu lúku, kde sa konal "lúčny bál". Nechýbali na ňom kvietky, motýliky, mravce, lienky. Mamičkám a všetkým prítomným vyčarili úsmev na tvári tančekmi, piesňami, básničkami. Vystúpenie zožalo úspech, zohrialo pri srdci všetky mamičky, ktoré boli veľmi hrdé na svoje šikovné detičky. Odchádzali dojaté so slzami šťastia, radosti a obdarované kvietkom.

        • Zápis detí do MŠ
          • Zápis detí do MŠ

            29. 4. 2022

            ZÁPIS A PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ

            NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE V MATERSKEJ ŠKOLE

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle zákona NR SR 209/2016 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláška MŠVVaŠ SR č.438/2020 Z. z., ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška MŠVVaŠ č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č.308/2009 Z. z.

             

            Zápis do MŠ na šk. rok 2022/2023 sa bude konať elektronickou formou v čase

            od 2. 5. 2022  do 31. 5. 2022

            Elektronickú prihlášku nájdete tu: ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA

             

            Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2022 (vrátane) dosiahlo päť rokov veku, musí rodič prihlásiť na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania do MŠ zaradenej v sieti škôl a školských zariadení.

             

            V prípade, že vám situácia neumožňuje vyplniť prihlášku elektronicky, kontaktujte riaditeľku ZŠ s MŠ Ľubeľa – Mgr. Iveta Kališová, t. č. 0911 352 458, email: admin@zslubela.edu.sk

            alebo  pani zástupkyňu pre materskú školu – Mgr. Nadežda Bukovinská, t. č. 0911 045 294.

             

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe prihlášky zákonného zástupcu.

            K prihláške je potrebné doložiť  do 31. 5. 2022 potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa s údajom o očkovaní (detská lekárka môže potvrdenie urobiť na elektronickej prihláške, ktorú si po odoslaní môžete vytlačiť) a potom doručiť do školy alebo je možné poslať preskenované na email: admin@zslubela.edu.sk

            Vyplnenú žiadosť o prijatie na predprimárne vzdelávanie je potrebné odovzdať do 31. 5. 2022 a podpísať obidvoma rodičmi.

            Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie i odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            • Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa  na nasledujúci školský rok 2022/2023 vydá riaditeľka ZŠ s MŠ Ľubeľa písomne do 15. júna 2022, ktoré bude posielane do elektronickej schránky, pokiaľ ju má zákonný zástupca zriadenú. Ak nie, tak si rozhodnutie zákonný zástupca prevezme osobne (budeme Vás kontaktovať).
            • V rozhodnutí o prijatí dieťaťa môže riaditeľ určiť na základe žiadosti zákonného zástupcu (pre lepšiu adaptáciu), prípadne na základe zdravotných obmedzení dieťaťa, adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt dieťaťa po dobu maximálne troch mesiacov. 

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma:

            • dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.8.2022 a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska a spádovej oblasti MŠ,
            • dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31.8.2022 a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné podľa miesta trvalého bydliska a nie je zo spádovej oblasti MŠ,
            • dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Na predprimárne vzdelávanie sa ďalej môže prijať:

            • dieťa od troch rokov veku (trojročné dieťa je také, ktoré dovŕšilo tri roky do 31.8. príslušného roka),
            • dieťa od dovŕšenia dva a pol roku veku (ak má MŠ vytvorené vhodné kapacitné, personálne, materiálne  a iné podmienky),
            • dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami ( ak má MŠ vytvorené vhodné podmienky – personálne, priestorové, materiálne a iné podmienky).

            Ostatné podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            Výnimočne možno do MŠ prijať aj dieťa mladšie ako tri roky (trojročné dieťa je také, ktoré dosiahlo tri roky 31.8. príslušného roka), ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne, priestorové a iné podmienky. Požiadavkou MŠ je, aby dieťa malo osvojené základné hygienické návyky (aby nenosilo plienku).

            V prípade prijatia dieťaťa do troch rokov veku prednostne prijmeme tie, ktoré do 31.12.2022 dovŕšia tri roky veku s nástupom do MŠ k 2.9.2022.

            Ak je zvýšený záujem zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do MŠ, nie je možné uprednostniť dieťa mladšie ako tri roky pred prijatím starších detí, lebo prijímanie detí mladších ako tri roky má byť v súlade   so školským zákonom výnimočné. Tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú prijaté všetky deti na povinné predprimárne vzdelávanie, na pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania a deti vo veku od troch rokov.

             

                                                                                    Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka  ZŠ s MŠ Ľubeľa

        • Deň s Martinom Rázusom
          • Deň s Martinom Rázusom

            25. 4. 2022

            Žiaci 2. stupňa 13. apríla strávili literárne predpoludnie s aktivitami na rozvoj čitateľskej gramotnosti. Hravou formou získavali informácie o živote a tvorbe Martina Rázusa a pomocou čitateľských aktivít spoznávali román Maroško, ktorý je umeleckým spracovaním jeho detstva. Mladí literárny bádatelia pracovali v skupinách a učili sa vzájomne sa rešpektovať a spolupracovať. V závere si preverili svoje vedomosti a vyjadrovacie schopnosti prezentáciou vlastných prác, ktoré venovali tejto významnej literárnej osobnosti Liptova.Žiaci 2. stupňa 13. apríla strávili literárne predpoludnie s aktivitami na rozvoj čitateľskej gramotnosti. Hravou formou získavali informácie o živote a tvorbe Martina Rázusa a pomocou čitateľských aktivít spoznávali román Maroško, ktorý je umeleckým spracovaním jeho detstva. Mladí literárny bádatelia pracovali v skupinách a učili sa vzájomne sa rešpektovať a spolupracovať. V závere si preverili svoje vedomosti a vyjadrovacie schopnosti prezentáciou vlastných prác, ktoré venovali tejto významnej literárnej osobnosti Liptova.

        • Deň Zeme - vyčisti svoju obec!
          • Deň Zeme - vyčisti svoju obec!

            24. 4. 2022

            Každý rok 22. apríla oslavujeme Deň Zeme, ale aj mimo tohto dňa sa môžeme snažiť pomôcť našej planéte. Je dobre si pripomínať, že Zem je jediná a jedinečná a mali by sme sa o ňu dobre starať. Na internete nájdeme veľa videí ako ja na tom naša planéta zle. No ak každý začne malou troškou (či vo väčšej miere) podnikať aktivity na jej udržanie a záchranu, určite je to lepšie ako nerobiť nič.

            Deti sú našou budúcnosťou a aj pre nich a s nimi by sme mali riešiť otázku životného prostredia. Malo by to byť už ich prirodzenou súčasťou, zamýšľať sa nad tým, ako môžu prispieť zachovaniu čistoty na planéte Zem.

            Jeden z krokov, ktoré robíme každoročne pre čistejšiu planétu so žiakmi našej školy je čistenie obcí, pre ktoré je naša škola spádová.

            ZŠ s MŠ Ľubeľa navštevujú deti z Ľubele, Liptovských Kľačian, Dúbravy a Vlách. V piatok, 22. apríla 2022, žiaci nešli do školy, ale zostávali vo svojej obci, aby ju pomohli vyčistiť od odpadkov, ktoré jednak uberajú obci na kráse, ale zároveň ju znečisťujú. Upratovali a čistili verejné priestory, autobusové zastávky, zbierali a triedili odpad, ktorý nachádzali vyhodený pri ceste a v trávnatých plochách.

        • Predškoláci v škole
          • Predškoláci v škole

            21. 4. 2022

            Za krátky čas predškoláci vymenia hračky za knihy a zasadnú do školských lavíc.  Aby vedeli na čo sa môžu v škole tešiť, navštívili na hodine našich prvákov. Tí im predviedli ako sa naučili čítať, písať a tiež počítať. Škôlkari sa do hodiny aktívne zapojili a na chvíľu si vyskúšali, aké je to byť školákom. Z hodiny odchádzali plný nových zážitkov a skúseností.

        • Štvrtáci čítali predškolákom
          • Štvrtáci čítali predškolákom

            21. 4. 2022

            K mesiacu marec neodmysliteľne patria knihy a s ním spojené čítanie. Žiaci zo 4. A triedy v priebehu jedného celého týždňa navštevovali naších predškolákov. Chvíľu im spríjemnili čítaním  básni, rozprávok či povestí. Na záver preverili ich pozornosť a pamäť krátkymi otázkami. Predškoláci sa nenechali zahanbiť a ukázali svoju šikovnosť. Na záver  týždňa školáci odmenili deti vlastnoručne vyrobenými záložkami do knihy a škôlkari si pripravili zdravé občerstvenie v podobe ovocných špízov.

        • Športovo-zábavné popoludnie v ŠKD
          • Športovo-zábavné popoludnie v ŠKD

            21. 4. 2022

            Tak ako v jeseni i zime, aj teraz na jar si pani vychovávateľky v ŠKD pripravili pre deti športovo-zábavné popoludnie. A to 7. apríla, kedy si pripomíname Svetový deň zdravia. Deti súťažili vo viacerých disciplínach. Najviac sa im páčil beh vo dvojiciach. Niektorí boli takí súťaživí, že bežali i viackrát a nedali sa odradiť, až kým nezvíťazili. Víťazmi tak boli všetci, pretože spravili niečo pre svoje zdravie.

        • 2 % z dane
          • 2 % z dane

            14. 3. 2022

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu 
            • skvalitnenie vybavenia školy   

            Vopred ĎAKUJEME, ak sa rozhodnete tento rok venovať 2 % zo svojich daní prave našej škole.

            Tlačivá si môžete stiahnuť tu: 

             

        • Oznámenie o karanténe - 3. A
          • Oznámenie o karanténe - 3. A

            20. 2. 2022

            Z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID 19 oznamujeme rodičom a žiakom, že začalo karanténne opatrenie pre žiakov 3. A triedy. Prezenčná výchovno-vzdelávacia činnosť je prerušená do 23.02.2022. Žiaci budú vzdelávaní dištančnou formou (v prípade výnimiek z karantény hybridné vzdelávanie) na základe pokynov triedneho učiteľa. Predpokladáme, že prezenčné vyučovanie  bude pokračovať vo štvrtok 24.02.2022.

            Počas obdobia karantény sú žiaci povinní riadiť sa prísnymi epidemiologickými  nariadeniami, sledovať svoj zdravotný stav, zostať v domácej izolácii! V prípade prejavených príznakov ochorenia Covid-19 sú zákonní zástupcovia povinní kontaktovať praktického lekára pre deti a dorast.

            Karanténa sa nevzťahuje na rodinných príslušníkov.

            Podľa Školského semaforu, karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch domácej izolácie (23.02.2022 vrátane) od posledného kontaktu (18.02.2022) s osobou pozitívnou  na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény a ak RÚVZ v Lipt. Mikuláši nerozhodne inak. 

            Po ukončení karantény žiaci musia mať 5 dní prekryté horné dýchacie cesty.

            Karanténa sa nevzťahuje na osoby, ktoré sú očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19, pričom neprejavujú klinické príznaky ochorenia COVID-19. Tieto osoby sú povinné mať 7 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

            Žiaci v škole a školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

            a) je najmenej 14 dní po aplikácii 2. dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19  s dvojdávkovou schémou,

            b) je najmenej 21 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou,

            c) je najmenej 14 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do       180 dní od prekonania ochorenia COVID-19 alebo

            d) prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia COVID-19.

            V prípade, že žiak spĺňa výnimku z karantény, odporúčame rodičovi, aby o tom obratom informoval školu prostredníctvom formuláru „Oznámenie o výnimke z karantény“ prostredníctvom EduPage. 

            Ďakujeme Vám za porozumenie a spoluprácu a veríme, že čím skôr obnovíme prezenčné vyučovanie.

        • Oznámenie o karanténe - 6. B, 7. A, 8. A, 8. B
          • Oznámenie o karanténe - 6. B, 7. A, 8. A, 8. B

            19. 2. 2022

            Z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID 19 oznamujeme rodičom a žiakom, že začalo karanténne opatrenie pre žiakov 6. B, 7. A, 8. A a 8. B triedy. Prezenčná výchovno-vzdelávacia činnosť je prerušená do 23.02.2022. Žiaci budú vzdelávaní dištančnou formou (v prípade výnimiek z karantény hybridné vzdelávanie) na základe pokynov triedneho učiteľa. Predpokladáme, že prezenčné vyučovanie  bude pokračovať vo štvrtok 24.02.2022.

            Počas obdobia karantény sú žiaci povinní riadiť sa prísnymi epidemiologickými  nariadeniami, sledovať svoj zdravotný stav, zostať v domácej izolácii! V prípade prejavených príznakov ochorenia Covid-19 sú zákonní zástupcovia povinní kontaktovať praktického lekára pre deti a dorast.

            Karanténa sa nevzťahuje na rodinných príslušníkov.

            Podľa Školského semaforu, karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch domácej izolácie (23.02.2022 vrátane) od posledného kontaktu (18.02.2022) s osobou pozitívnou  na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény a ak RÚVZ v Lipt. Mikuláši nerozhodne inak. 

            Po ukončení karantény žiaci musia mať 5 dní prekryté horné dýchacie cesty.

            Karanténa sa nevzťahuje na osoby, ktoré sú očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19, pričom neprejavujú klinické príznaky ochorenia COVID-19. Tieto osoby sú povinné mať 7 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

            Žiaci v škole a školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

            a) je najmenej 14 dní po aplikácii 2. dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19  s dvojdávkovou schémou,

            b) je najmenej 21 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou,

            c) je najmenej 14 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do       180 dní od prekonania ochorenia COVID-19 alebo

            d) prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia COVID-19.

            V prípade, že žiak spĺňa výnimku z karantény, odporúčame rodičovi, aby o tom obratom informoval školu prostredníctvom formuláru „Oznámenie o výnimke z karantény“ prostredníctvom EduPage. 

            Ďakujeme Vám za porozumenie a spoluprácu a veríme, že čím skôr obnovíme prezenčné vyučovanie.

        • Oznámenie o karanténe - 4. A
          • Oznámenie o karanténe - 4. A

            14. 2. 2022

            Z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID 19 oznamujeme rodičom a žiakom, že začalo karanténne opatrenie pre žiakov 4. A triedy. Prezenčná výchovno-vzdelávacia činnosť je prerušená do 19.02.2022. Žiaci budú vzdelávaní dištančnou formou na základe pokynov triedneho učiteľa. Predpokladáme, že prezenčné vyučovanie  bude pokračovať v pondelok 21.02.2022.

            Počas obdobia karantény sú žiaci povinní riadiť sa prísnymi epidemiologickými  nariadeniami, sledovať svoj zdravotný stav, zostať v domácej izolácii! V prípade prejavených príznakov ochorenia Covid-19 sú zákonní zástupcovia povinní kontaktovať praktického lekára pre deti a dorast.

            Karanténa sa nevzťahuje na rodinných príslušníkov.

            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení zo školskej jedálne.

            Podľa Školského semaforu, karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch domácej izolácie (19.02.2022 vrátane) od posledného kontaktu (14.02.2022) s osobou pozitívnou  na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény a ak RÚVZ v Lipt. Mikuláši nerozhodne inak. 

            Po ukončení karantény žiaci musia mať 5 dní prekryté horné dýchacie cesty.

            Ďakujeme Vám za porozumenie a spoluprácu a veríme, že čím skôr obnovíme prezenčné vyučovanie.

        • Oznámenie o karanténe - MŠ 1 + 2. A
          • Oznámenie o karanténe - MŠ 1 + 2. A

            13. 2. 2022

            Z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID 19 oznamujeme rodičom a žiakom, že začalo karanténne opatrenie pre dre deti MŠ 1 a žiakov 2. A triedy. Prezenčná výchovno-vzdelávacia činnosť je prerušená do 16.02.2022. Žiaci 2. A triedy budú vzdelávaní dištančnou formou na základe pokynov triedneho učiteľa. Predpokladáme, že prezenčné vyučovanie  bude pokračovať vo štvrtok  17.02.2022.

            Počas obdobia karantény sú deti a žiaci povinní riadiť sa prísnymi epidemiologickými  nariadeniami, sledovať svoj zdravotný stav, zostať v domácej izolácii! V prípade prejavených príznakov ochorenia Covid-19 sú zákonní zástupcovia povinní kontaktovať praktického lekára pre deti a dorast.

            Karanténa sa nevzťahuje na rodinných príslušníkov.

            Všetky deti a  žiaci sú automaticky odhlásení zo školskej jedálne.

            Podľa Školského semaforu, karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch domácej izolácie (16.02.2022 vrátane) od posledného kontaktu (11.02.2022) s osobou pozitívnou  na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény a ak RÚVZ v Lipt. Mikuláši nerozhodne inak. 

            Po ukončení karantény žiaci musia mať 5 dní prekryté horné dýchacie cesty.

            Ďakujeme Vám za porozumenie a spoluprácu a veríme, že čím skôr obnovíme prezenčné vyučovanie.