• Novinky

        • Oznam
          • Oznam

            16. 11. 2022

            V našej škole priebežne prebieha školský zber papiera. Na základe oznamu ZBERNÝCH SUROVÍN, prosíme zákonných zástupcov a žiakov školy, aby nenosili do školského zberu kartónovú lepenku (kartónové krabice), nakoľko kartón nevykupujú. 

            Ďakujeme.

        • Ozdravný bylinný deň
          • Ozdravný bylinný deň

            9. 11. 2022

            Dňa 7.11.2022 sa na druhom stupni v našej škole uskutočnil Ozdravný bylinný deň. Žiačky 7. B triedy podávali počas malých prestávok žiakom, ktorí mali chuť ochutnať, čaje zo 7 byliniek (medovky, mäty, šalvie, pamajoránu, materinej dúšky, žihľavy, lipy). Pani učiteľka Semančíková, za pomoci asistentov školy, z bylín, ktoré sa pestujú v školskej záhradke, alebo sa nachádzajú v školskom areáli, navarila čaje a opatrila ich názvami a účinkami. Bylinky sa nazbierali na hodinách technickej výchovy, usušili a podrvili. Každý žiak sa svojím spôsobom podieľal na ich príprave.

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

            4. 11. 2022

            Dňa 26.10.2022 sme našich prváčikov slávnostne imatrikulovali do cechu školákov. Po splnení niekoľkých úloh a zložení slávnostného sľubu sa tak stali právoplatnými žiakmi našej školy. Veríme, že sa im tu bude dariť a budú sem chodiť s chuťou. Čo im zo srdca prajeme.

        • Halloween
          • Halloween

            3. 11. 2022

            Dňa 26.10.2022 sme si opäť  v rámci interkultúry pripomenuli sviatok Halloween v anglicko hovoriacich krajinách. Pani učiteľky pre žiakov druhého a tretieho ročníka pripravili popoludnie plné zábavy, hier, súťaží. Dobre sme sa zabavili, keďže nechýbal ani tanec a malé pohostenie.

        • 2. A v Liptovskej knižnici
          • 2. A v Liptovskej knižnici

            3. 11. 2022

            Aj žiaci 2.A sa dňa 26.10.2022 zúčastnili v Liptovskej knižnici na „Pasovaní žiaka za čitateľa knižnice.“ Pani knihovníčky mali pripravené rôzne čitateľské aktivity, oboznámili žiakov s poriadkom v knižnici, vydali čitateľské preukazy. Žiaci mali možnosť si prvýkrát zapožičať knihu. Takéto čitateľské dopoludnie sa nám veľmi páčilo a pani knihovníčky žiakov aj pochválili.

        • Tabakizmus - prevencia v škole
          • Tabakizmus - prevencia v škole

            26. 10. 2022

            Škola zohráva významnú rolu v nasmerovaní mladého človeka na cestu životom, v ktorom bude uprednostňovať nerizikový a zdravie neohrozujúci životný štýl. Prevencia rizikového správania žiakov v škole má preto dôležité miesto v pedagogickej práci.

            Tabakizmus je stále najrozšírenejšia závislosť, a preto v rámci prevencie na škole sme v októbri venovali tejto téme niekoľko hodín. Uskutočnilo sa stretnutie odborných pracovníčok z CPPPaP v Liptovskom Mikuláši so žiakmi 7., 8. a 9. ročníka. Pomocou rôznych aktivít sa dievčatá a chlapci dozvedeli nielen o nebezpečenstve tabakových výrobkov na ľudský organizmus, ale i finančnom  zaťažení pri ich používaní. Žiaci boli upozornení aj na negatívny vplyv nových výrobkov, ktorí  mnohí považujú za neškodné. Sú to nikotínové vrecúška -  produkty s vyšším obsahom  nikotínu než cigarety, i keď  bez tabaku a nepríjemného dymu. Nikotín je vysoko návyková látka. Veľmi dôležitá pri riešení tohto problému je spolupráca s rodičmi, ktorí by tiež doma mali hovoriť  so svojimi deťmi o rizikách návykových látok. Jediné správne odporúčanie je vyhýbať sa týmto výrobkom a neexperimentovať s nimi. V 8. ročníku sa riešili aj vzťahy v rámci triedy.

        • Jesenné turistické vychádzky
          • Jesenné turistické vychádzky

            24. 10. 2022

            Ustálené počasie babieho leta dalo zelenú jesenným turistickým vychádzkam. Aj tento rok sa žiaci našej školy vybrali za krásami slovenskej prírody. Žiaci 1. stupňa spoznávali okolie Ľubele a Liptovských Kľačian. Piataci navštívili Havránok, šiestaci a ôsmaci Žiarsku dolinu, siedmaci Kvačiansku dolinu a deviataci prešli turistickými chodníkmi Popradského plesa, kde obdivovali čarovné a dychberúce obrazy našej prekrásnej prírody. Vďaka usmievavému slniečku sa jesenné vychádzky vydarili na jednotku.

        • Týždeň zdravej výživy 1. - 4. ročník
          • Týždeň zdravej výživy 1. - 4. ročník

            20. 10. 2022

            Počas prvého októbrového týždňa sa žiaci na prvom stupni zapojili do celoslovenského projektu „Hovorme o jedle“, ktorý bol zameraný na dôležitosť zdravej výživy a stravovania. Žiaci si každý deň v priebehu celého týždňa obliekali tričká v rôznych farbách, ktorým prispôsobili aj konzumáciu ovocia a zeleniny. Druháci a štvrtáci sa zúčastnili na exkurzii vo firme Agroracio v Ľubeli, kde videli proces dojenia. Za spoluprácu ďakujeme všetkým rodičom.

        • 2. B v Liptovskej knižnici
          • 2. B v Liptovskej knižnici

            20. 10. 2022

            Streda 12. 10. 2022  bola pre žiakov 2. B triedy trochu iná ako ostatné školské dni. Spoločne  navštívili Liptovskú knižnicu G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši. Od pani knihovníčky sa dozvedeli o knižnici, oboznámili sa s pravidlami, ktoré musí každý návštevník tejto inštitúcie dodržiavať. Po úspešnom splnení malej úlohy všetci druháci boli slávnostne pasovaní za členov - čitateľov knižnice. Vypožičali si prvé knihy, s ktorými odchádzali domov. Po návšteve knižnice nesmel chýbať ani zákusok. Akcia sa žiakom veľmi páčila, a už sa tešia na ďalšie stretnutie v knižnici. 

        • Testovanie pohybových predpokladov prvákov a tretiakov
          • Testovanie pohybových predpokladov prvákov a tretiakov

            19. 10. 2022

            Dňa 7. októbra 2022 sa v priebehu dopoludňajšieho vyučovania uskutočnilo v telocvični „Testovanie pohybových predpokladov“ žiakov prvého a tretieho ročníka. Ide o celoštátny projekt, kde sa žiaci testujú v desiatich disciplínach.

            Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť /nasmerovať/ deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Túto službu rodičom štát poskytuje bezplatne.

        • Beh o pohár starostu obce - 19. ročník
          • Beh o pohár starostu obce - 19. ročník

            18. 10. 2022

            Základná  škola  s  materskou  školou  Ľubeľa  v spolupráci  s obcou Ľubeľa  usporiadala  dňa 17. októbra 2022 v poradí 19. ročník Behu o pohár starostu obce Ľubeľa. Bežci  boli rozdelení na jedenásť kategórií. Pre víťazov na 1. až 3. mieste boli pripravené medaily a poháre. Po športových výkonoch sa súťažiaci  občerstvili jabĺčkami z ovocinárskej záhrady a čajom, ktorý pripravili pani kuchárky v školskej jedálni. Víťazom jednotlivých kategórií gratulujeme!

        • Výtvarná výchova vonku 🍁🍂🍃
          • Výtvarná výchova vonku 🍁🍂🍃

            12. 10. 2022

            V areáli našej školy, máme veľa stromov, ktoré sú aktuálne v zlatistom jesennom šate. Napriek tomu, ďalšie pribudli. Druháci s p. uč. Ivetou Kališovou a piataci s p. uč. Erikou Miklášovou v rámci projektu "Hurá von! Učíme (sa) vonku" dve hodiny výtvarnej výchovy strávili von, kde maľovali stromy, vyrábali farby z prírodného materiálu, odtláčali listy a medzi stromami vznikla mini galéria z ich obrázkov.

          • Za pamiatkami UNESCO na Gemer

            7. 10. 2022

            Dňa 28.9.2022 sa žiaci školy zúčastnili prírodovedno – geografickej exkurzie Za pamiatkami Unesco na Gemer, v rámci ktorej videli krásy dvoch jaskýň v Slovenskom krase, zapísaných do zoznamu svetového dedičstva Unesco, DOMICU a GOMBASECKÚ. Ďalej mali možnosť uvidieť interiér kaštieľa Betliar, ktorý u nás patrí ku najzachovalejším. Exkurzia sa žiakom veľmi páčila  a vrátili sa s novými geografickými poznatkami o Slovensku.

          • Legendy Slovenska versus Osobnosti integrácie

            7. 10. 2022

            Žiaci našej školy spolu so žiakmi z celého Slovenska tvorili niekoľkotisícovú kulisu najväčšej športovej charitatívnej akcie "Legendy Slovenská versus Osobnosti Integrácie".
            Akcia sa konala pri príležitosti Pamätného dňa boja proti nenávistným prejavom na deťoch 22. septembra 2022 v čase od 10.00 do 12.00 na futbalovom štadióne Pod Zoborom v Nitre. Jej cieľom bolo povzbudiť deti k vzájomnej tolerancii, rešpektu a zároveň odsúdiť šikanovanie, násilie na deťoch a iné negatívne javy v spoločnosti, ktoré ohrozujú ich zdravý vývoj. Prostriedkom k tomu bol futbalový zápas, v ktorom idoly detí, najmä raperi, youtuberi
            alebo známi športovci svojou účasťou vyjadrili, že sa stotožňujú s hlavnou ideou tejto charitatívnej akcie.
            Deti mali možnosť vidieť naživo Majka Spirita, Ega, Kaliho, či známych športovcov – Szilárda Németha, Miroslava Karhana, Jána Ďuricu a ďalších.
            Akcia bola veľmi dobre organizačné pripravená a deti sa nechali strhnúť jej atmosférou.
            Ďakujeme pánovi starostovi Erikovi Gemzickému za podporu a zabezpečenie autobusu.

        • Bezpečnosť cestnej premávky
          • Bezpečnosť cestnej premávky

            7. 9. 2022

            Vážení rodičia,

            s cieľom predchádzania dopravnej nehodovosti a ochrany najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky – detí, nás ORPZ v Lipt. Mikuláši požiadalo o zverejnenie  informácie, ktorou chcú osloviť rodičov, aby pripomenuli svojím deťom pravidlá bezpečného pohybu v cestnej premávke, pretože najmä spoluprácou sa nám bude dariť chrániť deti na cestách a predchádzať kolíznym situáciám, ktoré v zlomku sekundy dokážu negatívnym spôsobom zmeniť život celej rodiny.  

            Bezpecna_cesta_do_skoly.pdf

        • UPOZORNENIE na zmenu platby stravného od septembra 2022
          • UPOZORNENIE na zmenu platby stravného od septembra 2022

            30. 8. 2022

            Z dôvodu zvyšovania cien potravín sa upravuje príspevok zákonného zástupcu dieťaťa podľa ods. 8 a 9 §140 a ods. 4 a 5 §141 zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) vo výške nákladov na nákup potravín podľa finančných pásiem vekových kategórií vydané MŠVVaŠ s účinnosťou od 01.09.2019 takto:

            Materská škola:      30,80 € ( 20 obedov x 1,54 € )

            1. - 4. ročník ZŠ:    24,20 € ( 20 obedov x 1,21 € )

            5. - 9. ročník ZŠ:    26,00 € ( 20 obedov x 1,30 € )

            Mesačné platby treba uhrádzať do 18. dňa v mesiaci na číslo účtu SK 24 5600 0000 0081 0965 4004.

             

            Bližšie informácie u vedúcej školskej jedálne: Iveta Janičinová, tel. kontakt 0911 035 266

             

             

        • Pokyny k nástupu detí do materskej školy od 5. septembra 2022
          • Pokyny k nástupu detí do materskej školy od 5. septembra 2022

            30. 8. 2022

            Materská škola  bude v prevádzke od 5.9.2022 na základe organizačných podmienok výchovy a vzdelávania v materských školách pre školský rok 2022/2023 vydaných Ministerstvom školstva SR.     

            ✔  Materská škola je v prevádzke  od 6:30-16:30 hod. – všetky 3 triedy

            ✔ Sprístupnené sú 2 vstupy do MŠ

            ✔ Pred vstupom do MŠ budú zverejnené zoznamy detí a ich umiestnenie podľa tried

            ✔ Zákonný zástupca odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.  

            ✔ Do MŠ neodporúčame nosiť hračky z domu.

            ✔ Ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel.

            ✔  Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy

                                                   pisomne_vyhlasenie_bezpriznakovost_15_8_2022.pdf 

            Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky do materskej školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, vrátane víkendov a sviatkov. 

            Tlačivo môžete odovzdať cez EduPage v elektronickej podobe v časti Žiadosti/Vyhlásenia. 

        • Začiatok školského roka 2022/2023
          • Začiatok školského roka 2022/2023

            30. 8. 2022

            1. Otvorenie školského roka bude dňa 5. septembra 2022 (pondelok) v prípade priaznivého počasia v exteriéri školy, v opačnom prípade v telocvični.

            2. Slávnostné otvorenie školského roka bude o 8:00 hod. 

            Žiaci si prinesú prezuvky, písacie potreby, zápisník. Po skončení žiaci odchádzajú domov (predpokladané ukončenie o 9:30 hod.). 

            3. Pri prvom nástupe do školy zákonní zástupcovia žiakov predkladajú  pisomne_vyhlasenie_bezpriznakovost_15_8_2022.pdfToto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, vrátane víkendov a sviatkov. 

            Tlačivo môžete odovzdať cez EduPage v elektronickej podobe v časti Žiadosti/Vyhlásenia. Tlačivo bude k dispozícii aj u triedneho učiteľa.

            4. Vyučovanie podľa riadneho rozvrhu hodín začne od 6. septembra 2022 (utorok).

            5. Prevádzka školskej jedálne a  ŠKD bude od 6. septembra 2022.

            Režim ŠKD: ráno od 6:45 - 7:30 hod., popoludní po skončení vyučovania do 16:00 hod. Deti zo školského klubu odchádzajú v sprievode rodiča, resp. splnomocnenca (Zápisný lístok a Žiadosť o prijatie do ŠKD). V prípade samostatného odchodu z ŠKD žiadame rodičov o písomný súhlas s presne určeným dňom a dátumom odchodu (uvádzané na Zápisnom lístku alebo Žiadosti do ŠKD, príp. v slovníčku, žiackej knižke), s presne určeným dňom a dátumom odchodu.