• Novinky

        • Lesné spoločenstvo očami štvrtákov - projektová práca
          • Lesné spoločenstvo očami štvrtákov - projektová práca

            13. 4. 2021

            Štvrtáci dostali na prírodovede za úlohu vytvoriť spoločný projekt na tému lesné spoločenstvo. Najprv sa potrápili s výrobou slaného cesta, čo im poslúžilo, ako modelovacia hmota. Z tejto hmoty vznikli lesné živočíchy, rastliny a huby, ktoré pomaľovali na výtvarnej výchove. V rámci domácej prípravy vyrobili stromy rôznymi kreatívnymi spôsobmi. Na záver žiaci vyhľadávali informácie o vytvorených organizmoch, ktoré napísali na štítky, až vznikol skutočne veľmi pekný projekt. Veď posúďte sami.

        • Oznam o prerušení prevádzky materskej školy a školskej jedálne
          • Oznam o prerušení prevádzky materskej školy a školskej jedálne

            8. 4. 2021

            Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            na základe usmernenia a odporúčania RÚVZ v Liptovskom Mikuláši riaditeľka školy rozhodla o prerušení prevádzky školskej jedálne a materskej školy  od 09. 04. 2021 (piatok) do 22. 4. 2021 (štvrtok) z dôvodu pozitívne testovanej pracovníčky školskej jedálne. V školskej jedálni sa nebude variť.

            Ide o nariadenú karanténu a podľa nariadenia rodičia detí materskej školy majú nárok na pandemickú OČR. Deti treba preventívne doma pozorovať. 

            Žiaci 1. - 4. roč. ZŠ sa učia podľa platného rozvrhu hodín. Prevádzka školskej jedálne je prerušená, strava nebude zabezpečená. Školský klub detí (ŠKD) ostáva v bežnej prevádzke. Pokiaľ máte záujem o pobyt Vášho dieťaťa v ŠKD, prosím, posilnite mu stravu.

            Ďakujem veľmi pekne za porozumenie.  Prajem Vám veľa zdravia a  deťom skorý návrat do materskej školy.   

                                                                                                                                                                      Mgr. I. Kališová

          • Informácie k pokračovaniu vzdelávania pre MŠ, I. stupeň ZŠ, ŠKD a ŠJ od 07.4.2021

            19. 3. 2021

            Od 07. marca 2021 pokračujeme v prezenčnom vzdelávaní detí a žiakov, ktorých rodičia  majú o takéto vzdelávanie záujem.

            MŠ je v prevádzke aj 01.4.2021 a 06.4.2021 pre prihlásené deti.

            Prihlásení žiaci (tak ako v týždni od 29.3.2021) na prezenčnú výučbu potrebujú v stredu ráno doniesť nasledovné dokumenty:

             a, potvrdenie o negatívnom teste jedného rodiča alebo výnimke (viď. info nižšie) 

             b, vyhlásenie o bezinfekčnosti  podľa skupín

            Čestné vyhlásenia môžete podať elektronicky cez EDUPAGE alebo doniesť vytlačené.

            Tlačivá budú k dispozícií aj ráno pri vchode do školy.

            Naďalej platí povinnosť preukázať sa negatívnym testom: jeden zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti sa preukáže negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ak zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19.

            Pre žiakov 5. - 9. ročníka pokračuje dištančné vzdelávanie až do odvolania!

            Vyhlásenia o bezinfekčnosti za zákonného zástupcu stiahnete tu: 

            Ďakujeme Vám za pochopenie a spoluprácu.

            S úctou

            Mgr. Iveta Kališová, RŠ

        • 2 % z dane
          • 2 % z dane

            10. 2. 2021

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu 
            • skvalitnenie vybavenia školy   

            Vopred ďakujeme, ak sa rozhodnete tento rok venovať 2 % zo svojich daní prave našej škole.

            Tlačivá si môžete stiahnuť tu: 

        • Vitamínmi proti COVID-19
          • Vitamínmi proti COVID-19

            12. 3. 2021

            Koronavírus i chrípka na nás v tomto období útočia vo zvýšenej miere a na každom kroku. Najlepšie nás pred nimi ochráni dobrá imunita. V boji proti vírusom je kľúčová a nemali by sme zabúdať hlavne na vitamíny.          Nás dnes potešil úžasný sponzorský dar v podobe vitamínov „Rakytníček“ pre všetky deti v materskej škole a všetkých žiakov 1. stupňa základnej školy. Touto cestou, v mene všetkých detí, patrí veľké ĎAKUJEME firme JSAGRO s. r. o. v zastúpení Ing. Jaroslava Štěcha. Balíčky sme hneď rozdali a radosť detí sme zachytili na fotografiách. Tí, ktorí  v súčasnosti školu nenavštevujú, dostanú vitamíny po návrate do školy.

            Verím, že vitamíny podporia imunitu detí, ale zároveň všetci spoločne nezabúdajme, že aj naďalej musíme dodržiavať všetky dôležité opatrenia pred šírením nákazy.

            Prajem všetkým veľa zdravia.

            Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

        • Ďalší hosť na dištančnej výučbe...
          • Ďalší hosť na dištančnej výučbe...

            10. 3. 2021

            Dištančné vyučovanie už na našej škole trvá dosť dlho, takže sa snažíme, aby toto vyučovanie bolo nielen efektívne, ale aj zaujímavé. Tento raz sme si prizvali nášho bývalého žiaka, Máriusa Zárubu, ktorý nám priblížil tvorbu animovaného filmu. Márius vytvoril krátky animovaný film, Hamlet, na motívy velikána Shakespeara a s týmto dielom postúpil do krajského kola SOČ. Naši piataci si po zhliadnutí animácie pripravili otázky na autora, mnohých inšpiroval a veríme, že využijú čas za počítačom múdro. Budeme sa tešiť, ak vytvoria svoje krátke filmy, v ktorých použijú skúsenosti, ktoré im režisér, scenárista, animátor a rozprávač príbehu poskytol. Uvedomili sme si, koľko hodín práce je za niekoľkominútovým videom. Majkovi ďakujeme za oživenie literatúry, držíme palce, aby sa mu sen stať sa hercom splnil a v budúcnosti sa s ním stretneme na doskách, ktoré znamenajú svet.

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna - 11. 3. 2021
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna - 11. 3. 2021

            9. 3. 2021

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že riaditeľka ZŠ s MŠ Ľubeľa v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) § 150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje dňa 11. marca 2021 (štvrtok) žiakom 1. - 4. ročníka základnej školy a deťom materskej školy riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov – odstávka elektriny v obci.

            V tento deň sú všetky deti MŠ a  žiaci 1. - 4. ročníka ZŠ automaticky odhlásení zo stravy.

                                                                                                                                Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

        • Oznam pre rodičov žiakov 2. A triedy
          • Oznam pre rodičov žiakov 2. A triedy

            8. 3. 2021

            Vážení rodičia, na základe usmernenia a odporúčaní RÚVZ riaditeľka školy rozhodla o uzatvorení 2. A triedy od zajtra 09. marca 2021 do 23. marca 2021. O obnovení riadneho prezenčného vyučovania Vás budeme včas informovať. Ide o nariadenú karanténu a podľa nariadení rodičia majú nárok na pandemickú OČR. Žiakov treba preventívne doma pozorovať, či sa u nich neprejavujú príznaky COVID-19.   

            Všetko budeme konzultovať s RÚVZ a budeme Vás priebežne informovať. 

            Žiaci budú z obeda automaticky odhlásení.

            Prajem veľa zdravia a skorý návrat do školy. 

            Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

          • Informácie k vzdelávaniu od 8. 3. 2021

            4. 3. 2021

            Na základe Uznesenia vlády SR č. 122 a 123 z 28. februára 2021 a rozhodnutia ministra školstva, deti MŠ a žiaci 1. – 4. ročníka ZŠ nastupujú do školy na prezenčné vyučovanie, ktoré bude poskytované prednostne pre deti a  žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce -  musia pracovať z pracoviska. Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači a predavačky, učitelia v materských školách, na prvom stupni základných škôl, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva, technických služieb a podobne. Pre týchto rodičov bude materská škola a 1. stupeň ZŠ aj naďalej otvorený.

            Riaditeľka školy po dohode so zriaďovateľom umožňuje prezenčné vzdelávanie aj deťom a žiakom, ktorých rodičia majú o takéto vzdelávanie záujem.

            Od 8.3.2021 je potrebné zistiť počty detí MŠ a žiakov 1. stupňa ZŠ pre nastavenie formy vzdelávania. Vyberte skupinu do ktorej patrí Vaše dieťa v prihlasovaní, ktoré je prístupné  cez EDUPAGE.

            Pre každú skupinu je potrebné čestné vyhlásenie rodiča, ktoré je potrebné pri nástupe 8.3.2021 doniesť alebo poslať cez EDUPAGE.

            Všetky deti a žiaci budú prihlásení od pondelka 8.3.2021  na obed. V prípade, že dieťa (žiak) do školy nepríde, rodič má povinnosť odhlásiť si ho z obedu.

            Naďalej platí povinnosť preukázať sa negatívnym testom: jeden zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti sa preukáže negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ak zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19.

            Vyhlásenia o bezinfekčnosti za zákonného zástupcu stiahnete tu: 

          • Aktuálne informácie rodičom

            1. 3. 2021

            Milí rodičia,

            na základe Uznesenia vlády 122/2021 od stredy 3. marca 2021 sa menia podmienky prezenčného vzdelávania.

            POZOR!   

            Neprehliadnite dotazník na zisťovanie záujmu o prezenčné vzdelávanie od 3. 3. 2021 na EDUPAGE!

            Možnosť prezenčnej výučby v materskej škole a na prvom stupni základných škôl bude zachovaná pre deti rodičov, ktorí musia pracovať z pracoviska. Potvrdenie o tom, že títo rodičia nemôžu svoju prácu vykonávať z domu, priložíme na stránku školy po zverejnení ministerstvom. Zákonný zástupca toto potvrdenie následne odovzdá škole (najneskôr do štvrtka 4. 3. 2021). Ostatní žiaci sa budú vzdelávať v dištančnom vzdelávaní.

            Pre rodičov detí a žiakov v prezenčnom vzdelávaní ostáva naďalej v platnosti, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní (platia výnimky z testovania). 

            Žiadame rodičov, ktorých sa toto opatrenie týka, aby vyplnili dotazník na zisťovanie záujmu o prezenčné vzdelávanie od 3. 3. 2021 na EDUPAGE. Tieto informácie potrebujem zistiť kvôli organizácii prezenčného a dištančného vzdelávania, ako aj objednávok potravín pre školské stravovanie.

            Informácie budeme aktualizovať podľa usmernení ministerstva a zriaďovateľa.

            Ďakujeme za porozumenie!

          • Informácie k pokračovaniu výučby od 1.3.2021

            26. 2. 2021

            Prosíme rodičov, aby využili možnosť podať vyhlásenie cez rodičovské konto na Edupage. Ušetríme čas a hlavne papier. Návod si pozrite tu: Návod - bezinfekčnosť

            Naďalej platí povinnosť preukázať sa negatívnym testom: jeden zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti sa preukáže negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ak zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19.

            Otestovať sa pôjdu aj nahlásení žiaci 2. stupňa, ktorí pracujú v skupinkách 5+1 v spolupráci s asistentmi učiteľa. Títo žiaci musia priniesť Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka a rodiča spolu s kópiou potvrdenia o negatívnom teste žiaka i rodiča.

            Otestovať sa môžete aj tu: MOM_LM.jpg

            Vyhlásenia o bezinfekčnosti za zákonného zástupcu a za dieťa stiahnete tu: 

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_zakonny_zastupca_MS_a_1_stupen_ZS.docx

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_ziak_a_zakonny_zastupca_2_stupen_ZS.docx

             

            Tlačivá budú k dispozícii aj ráno pri vstupe do školy.

            Pre žiakov 5. - 9. ročníka pokračuje dištančné vzdelávanie až do odvolania!

          • Pokyny k nástupu do školy po jarných prázdninách

            19. 2. 2021

            Milí rodičia!

            Po jarných prázdninách nastúpia do školy opäť deti materskej školy a 1. stupňa ZŠ. Podmienkou nástupu je, že najmenej 1 z rodičov dieťaťa musí mať negatívny antigénový test nie starší ako 7 dní a následne pravidelné testovanie zákonného zástupcu podľa aktuálneho AUTOMATU. Pri nástupe do školy rodič odovzdá čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, v ktorom sa zaväzuje, že má platný negatívny antigénový test. Čestné vyhlásenie si môžete stiahnuť tu: cestne_vyhlasenie_o_negativnom_vysledku_testu_zakonny_zastupca.docx

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka a zákonného zástupcu a výsledok testu na Covid 19, resp. výnimku od lekára môžete  odovzdať elektronicky cez EDUPAGE školy po prihlásení sa na svoje konto. Tu nahrá aj fotografiu o negatívnom výsledku testu na Covid 19, resp. potvrdenie o výnimke od lekára.  

            Ak rodič nemá zriadené rodičovské konto, musí uvedené dokumenty žiak odovzdať v pondelok v škole v papierovej forme podpísané rodičom.

            Tlačivo bude k dispozícii aj ráno pri vstupe.

            Možnosť testovania antigénovými testami:

            Obec Ľubeľa zriadila MOM pre obyvateľov obce Ľubeľa a Liptovské Kľačany:

            • MOM ZŠ s MŠ Ľubeľa - blok B -  sobota 20. 02. 2021 od 07:30 do 12:00 hod.​​​​​​​     

            Môžete sa otestovať aj v ďalších odberných miestach v rámci  okresu Liptovský Mikuláš.

            Prevádzka ŠKD bude od 06:45 do 07:30 a od 11:20 do 16:00.

              ZŠ 2. stupeň – pokračuje dištančné vzdelávanie.


              Vaša škola


          • Návrat do škôl od 08. 02. 2021 (MŠ a 1. stupeň ZŠ)

            3. 2. 2021

            Vážení rodičia,

            vzhľadom na epidemiologickú situáciu v súlade s informáciami, ktoré má škola k dnešnému dňu k dispozícii a po dohode s naším zriaďovateľom, Obcou Ľubeľa, Vám predkladáme informácie k prevádzke školy.

            Od 08. 02. 2021 

            •  bude v plnej prevádzke sprístupnená pre deti všetkých zákonných zástupcov, ktorí sa preukážu čestným prehlásením o negatívnom teste na Covid 19 (test nesmie byť starší ako 7 dní) aspoň jedného zákonného zástupcu v spoločnej domácnosti, resp. výnimky od lekára, a vypíšu čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Deti, ktoré do materskej školy nenastúpia je potrebné odhlásiť zo stravy v školskej jedálni.
            • ZŠ 1. stupeň - prezenčné vyučovanie  s podmienkou preukázania sa čestným prehlásením o negatívnom výsledku testu na Covid 19 (test nesmie byť starší ako 7 dní)  aspoň jedného zákonného zástupcu v spoločnej domácnosti,  resp. výnimky od lekára. Cez EDUPAGE bude sprístupnené aktuálne čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Spustili sme prieskum záujmu o prezenčné vzdelávanie a stravovanie v školskej jedálni cez EDUPAGE. Prosíme o vyjadrenie do 05.02.2021 do 18:00 hod., aby sme mohli zabezpečiť organizáciu školy.

                          - ak sa rodič  nenechá testovať, dieťa zostáva na dištančnom vzdelávaní (individuálne zadávanie

                            úloh), alebo do MŠ nenastúpi. V takom prípade rodič nemá nárok na OČR,

                         - testovať sa musia aj všetci zamestnanci školy,

                         - dieťa môže nastúpiť do MŠ alebo ZŠ aj v priebehu týždňa, ak by rodičia nestihli pretestovanie

                           do 08. 02. 2021

            • ZŠ 2. stupeň dištančné vyučovanie
            • ŠJ v prevádzke pre deti MŠ a žiakov 1. stupňa ZŠ na prezenčnom vzdelávaní a zamestnancov prítomných v škole. V prípade, že prihlásený žiak sa nezúčastní vyučovania, je potrebné sa individuálne odhlásiť v školskej jedálni. 
            • ŠKD v prevádzke od 11:20 do 16:00 hod. na základe prieskumu záujmu oslovených rodičov cez EDUPAGE (len zapísaní).

            O prípadných zmenách vás budeme včas informovať. V tomto momente je najdôležitejšie zdravie a tak prosíme všetkých rodičov, zamestnancov a žiakov o trpezlivosť pri dodržiavaní opatrení.

            Zostaňte zdraví!

            Mgr. Iveta Kališová, RŠ

             

        • Pre všetkých žiakov školy pokračuje dištančné vzdelávanie až do odvolania!
          • Pre všetkých žiakov školy pokračuje dištančné vzdelávanie až do odvolania!

            22. 1. 2021

            Prevádzky ZŠ s MŠ Ľubeľa budú od 25. januára 2021 až do odvolania fungovať takto:

            Materská škola:

            • prevádzka  od 06:30 hod. do 16:00 hod. iba pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre* a pre deti zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            1. stupeň ZŠ:

            • od 25.01.2021 – pokračuje dištančná forma vyučovania

            ŠKD: 

            • prevádzka  od 07:00 hod. do 15:00 hod. iba pre prihlásené deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre* a pre deti zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            Poznámka:

            *Zástupca kritickej infraštruktúry sa myslí napr. zdravotný pracovník, policajt, vojak, hasič (viac nájdete v zákone č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre).

            2. stupeň ZŠ:

            • od 25.01.2021 – pokračuje dištančná forma vyučovania

            V prípade otázok nás kontaktujte cez Edupage alebo telefonicky.

            S úctou

                        Mgr. Iveta Kališová, RŠ

        • Zisťovanie záujmu rodičov z radu kritickej infraštruktúry a ich záujem o umiestnenie dieťaťa v ŠKD v období od 18.01.2021.
          • Zisťovanie záujmu rodičov z radu kritickej infraštruktúry a ich záujem o umiestnenie dieťaťa v ŠKD v období od 18.01.2021.

            16. 1. 2021

            ZŠ s MŠ Ľubeľa pripravila so súhlasom zriaďovateľa pre rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre možnosť umiestniť ich dieťa do ŠKD od pondelka 18. januára 2021. Ide o zákonných zástupcov žiakov 1. stupňa našej školy. Žiaci budú pod pedagogickým dozorom vychovávateľky/vychovávateľa ŠKD. Žiaci si budú počas dňa vypracovávať úlohy a cvičenia, ktoré im deň vopred zašlú pani učiteľky. Žiakom je zabezpečený obed - vedúca ŠJ žiakov prihlási a odhlásenie robíte individuálneŠKD bude fungovať v pracovné dni od 7:00 hod. do 15:00 hod.  Ak patríte k rodičom, ktorí pracujú v odvetviach spadajúcich do kritickej infraštruktúry a budete v týždni od 18. januára 2021 potrebovať umiestniť Vášho syna/dcéru do ŠKD, vyplňte dotazník (anketu), ktorý sa Vám zobrazil v Edupage. Anketu je nutné vyplniť do 17.01.2021 do 17:00. Vaše dieťa môžete prihlásiť do ŠKD aj mailom admin@zslubela.edu.sk alebo telefonicky na t. č. 0911 352 458. Podľa Ministerstva školstva pod kritickú infraštruktúru spadajú povolania zdravotných pracovníkov, policajtov, vojakov, hasičov, ale aj iné povolania, ktoré neumožňujú vykonávať svoju prácu z domu. Predpokladom umiestnenia dieťaťa je, že v danom týždni budú pracovať, resp. mať službu obidvaja rodičia. Pre umiestnenie musíte doložiť vyplnené tlačivo – formulár potvrdené Vašim zamestnávateľom (najneskôr do 19.01.2021), ktorý nájdete tu: Potvrdenie_zamestnavatela.pdf   a tlačivo o bezinfekčnosti dieťaťa, ktoré nájdete tu: Vyhlasenie_bezinfekcnost_zakonny_zastupca.docx​​​​​​​