• Novinky

        • Pokračovanie dištančného vzdelávania
          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

            14. 1. 2021

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že naďalej platí rozhodnutie ministra školstva z 08.01.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku istých školských zariadení (pozri: https://www.minedu.sk/distancne-vzdelavanie-pokracuje-aj-buduci-tyzden/).

            Prevádzky ZŠ s MŠ Ľubeľa budú budúci týždeň fungovať takto:

            Materská škola:

            • od 18.01. do 22.01.2021 – bude otvorená iba pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre* a pre deti zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            Poznámka:

            *Zástupca kritickej infraštruktúry sa myslí napr. zdravotný pracovník, policajt, vojak, hasič (viac nájdete v zákone č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre).

             

            1. stupeň ZŠ:

            • od 18.01. do 22.01.2021 – pokračuje dištančná forma vyučovania

            2. stupeň ZŠ:

            • od 18.01. do 22.01.2021 – pokračuje dištančná forma vyučovania

            Žiaci by mali nastúpiť na prezenčnú formu vzdelávania od 25.1.2021. Vzhľadom na výrazne zhoršený vývoj epidemiologickej situácie je tento termín zatiaľ predbežný. Budeme ich aktualizovať a potvrdzovať tak, ako nám budú potvrdené z ministerstva školstva.

            S úctou

                        Mgr. Iveta Kališová, RŠ

        • AKTUÁLNE OZNAMY MINISTERSTVA ŠKOLSTVA SR
          • AKTUÁLNE OZNAMY MINISTERSTVA ŠKOLSTVA SR

            7. 1. 2021

            Vážení rodičia,

            poskytujeme Vám aktuálne informácie, ktoré boli MŠVVaŠ SR zverejnené 4.1.2021 a mali by byť ešte upresnené vyhláškami do konca tohto týždňa. Podľa plánu ministerstva školstva:

            • všetci žiaci 1.- 4. ročníka ZŠ budú od 11.1.2021 do 15.1.2021 vzdelávaní dištančne a budú mať zverejnený redukovaný rozvrh hodín aj s presnými pokynmi. Plánovaný nástup do školy na prezenčné vzdelávanie je 18.1.2021 (pondelok). Za akých podmienok tento nástup bude možný, a či vôbec bude možný, Vás budeme informovať do 15.1.2021.

            • všetci žiaci 5.- 9. ročníka ZŠ budú od 11.1.2021 do 22.1.2021 vzdelávaní dištančne a pokračujú podľa redukovaného rozvrhu ako pred vianočnými prázdninami. Plánovaný nástup do školy na prezenčné vzdelávanie je 25.1.2021 (pondelok).
            • Od 11. do 18. januára máte nárok na  pandemickú OČR.

            Od 18. januára sa obnoví  vyučovací proces pre 1. stupeň základných škôl.  Rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov ZŠ. Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu. Druhý stupeň základných škôl pokračuje vo vzdelávaní dištančne.

            Tieto usmernenia sa môžu meniť v závislosti od pandemickej situácie na Slovensku alebo priamo v okrese. Treba naďalej sledovať dianie na Slovensku a nové informácie budeme poskytovať a zverejňovať pomocou aplikácie Edupage a na našom webovom sídle.                                                                  

             

            TESTOVANIE ŽIAKOV 5. A 9. ROČNÍKA  V PREDMETOCH MATEMATIKA, SLOVENSKÝ JAZYK

            Testovanie žiakov 5. ročníka ruší.

            Testovanie žiakov 9. ročníka sa uskutoční v termíne 9. – 10. júna 2021 s náhradnými termínmi 24. júna a 25. júna 2021.

             

            PRIJÍMACIE KONANIE NA STREDNÉ ŠKOLY

            Zmeny nastali aj pri termínoch na prijímacie konanie na stredné školy. Štandardné prijímacie skúšky sa budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája 2021). V druhom termíne sa uskutočnia 10. mája (alebo podľa potreby 11. mája).

            Talentové prijímacie skúšky sa uskutočnia v prvom termíne 5. mája (podľa potreby aj 6. a 7. mája 2021). V druhom termíne 12. mája (prípadne 13. a 14. mája).

            S úctou, vedenie  školy.

             

             

             

        • Oznam pre rodičov detí materskej školy
          • Oznam pre rodičov detí materskej školy

            2. 1. 2021

            Milí rodičia,

            oznamujeme Vám, že prevádzka materskej školy od 5. 1. 2021 do 8. 1. 2021funguje pre kritickú infraštruktúru či rodičov, ktorým vyplýva z povahy práce, že ju nemôžu vykonávať z domu.

            Od 11. januára 2021 bude  materská škola otvorená len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

            Prevádzka materskej školy bude od 06:30 hod. do 16:00 hod.

            Žiadame rodičov detí, aby pri nástupe do materskej školy  priniesli  vypísané tlačivo o bezinfekčnosti (možnosť vypísať aj v MŠ)

            Vyhlasenie_bezinfekcnost_zakonny_zastupca.docx

            6.1.2021 – materská škola zatvorená (Deň pracovného pokoja)

            Ďakujeme.

        • Aktuálne oznamy RŠ pre ZŠ
          • Aktuálne oznamy RŠ pre ZŠ

            18. 12. 2020

            Vianočné prázdniny začínjú 21.12.2020 a posledný deň vyučovania je v piatok 18.12.2020. Končia 8.1.2021.

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe manuálu "Návrat do škôl 2021" Vám posielame nové informácie k nástupu žiakov po Vianočných prázdninách. Podľa toho ako bude obec Ľubeľa zaradená z epidemiologického hľadiska podľa Covid automatu budeme postupovať nasledovne: Tu nájdete bližšie informácie: Navrat_do_skol_2021.pdf

            - pri stupni ostražitosti I. a II a I. stupňa varovania – sa všetci žiaci I. aj II. stupňa vrátia do školy bez testovania

            - pri II. až III. stupni varovania - 1. stupeň budú môcť žiaci nastúpiť 11. 1. 2021 do školy a ŠKD bez testovania.

                                                            - 2. stupeň: žiak + 1 zákonný zástupca sa budú musieť dať otestovať.

            Na otvorenie prezenčnej formy štúdia stačí 60% otestovaných žiakov. V našich podmienkach nie sme schopní zabezpečiť aj dištančnú aj prezenčnú formu výučby súčasne. Formu testovanie žiakov II. stupňa ešte pripravujeme a podrobnú informáciu Vám zašleme, pretože je možné podstúpiť testovanie PCR alebo antigén. Ak sa žiak a rodič rozhodnú test nepodstúpiť, žiak sa nemôže zúčastniť prezenčnej formy vyučovania. Test si môžete dať spraviť aj individuálne v autorizovanom odberovom stredisku a žiakovi a rodičovi postačí potvrdenie o negatívnom výsledku platné od 7.1.2021. Všetci zamestnanci školy budú pred nástupom do školy otestovaní. O ďalšom postupe a zmenách Vás budeme priebežne informovať.

            Mgr. Iveta Kališová, RŠ

          • Vianočné želanie

            18. 12. 2020

            Milí kolegovia, rodičia, žiaci a priaznivci našej školy,

            želáme Vám krásne a pokojné vianočné sviatky. Užite si čaro Vianoc v kruhu svojich blízkych aj v tomto zvláštnom období, keď si oveľa viac uvedomujeme cenu zdravia, rodinnej spolupatričnosti, pomoci a priateľstva. Oddýchnite si a naberte nové sily do nového roka.

            Nám všetkým prajeme, aby nový rok bol krajší, lepší a bezpečnejší!

        • Keď učitelia učia i upratujú...
          • Keď učitelia učia i upratujú...

            12. 12. 2020

            V posledných dňoch zasiahla nákaza koronavírusom aj našu školu. Po tom, čo bola zrušená prevádzka školskej jedálne, materskej školy a obmedzená činnosť ŠKD, boli pozitívne testované aj dve pani upratovačky. Keďže ďalšia pani upratovačka s pánom školníkom museli nastúpiť do karantény, vznikol problém, kto bude upratovať a dezinfikovať priestory, v ktorých sa učia žiačikovia 1. – 4. ročníka. Hrozilo zavretie školy a dištančné vzdelávanie aj na 1. stupni. Spoločne sme rozmýšľali, ako by sme tomu predišli, aby sa žiaci nemuseli učiť dištančne, čo je veľká záťaž nielen pre deti a učiteľov, ale aj pre rodičov. Samotní učitelia okamžite a bez rozmýšľania navrhli, že upratovať a dezinfikovať  priestory školy – triedy, chodby, WC, zborovne atď., budú sami.  Nevedeli sme si predstaviť ako to zvládneme. Prvé ranné upratovanie a dezinfikovanie vykonala pani riaditeľka, ktorá bola vzorom pre všetkých pedagogických i odborných zamestnancov. Je krásne vidieť, ako si učitelia pomáhajú, zároveň pomáhajú našej škole. Bez súdržnosti, vzájomnej pomoci, tolerancie či ľudskosti by sme to nezvládli. Tak môžeme v prezenčnom vyučovaní  pokračovať. Ďakujeme.

        • Oznam o prerušení prevádzky materskej školy, školskej jedálne a školského klubu detí
          • Oznam o prerušení prevádzky materskej školy, školskej jedálne a školského klubu detí

            8. 12. 2020

            Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            na základe usmernenia a odporúčania RÚVZ v Liptovskom Mikuláši riaditeľka školy rozhodla o prerušení prevádzky školskej jedálne, materskej školy a školského klubu detí od 09. 12. 2020 ( streda) do 18. 12. 2020 (piatok) z dôvodu pozitívne testovanej pracovníčky školskej jedálne. V školskej jedálni sa nebude variť.

            Ide o nariadenú karanténu a podľa nariadenia rodičia detí materskej školy majú nárok na pandemickú OČR. Deti treba preventívne doma pozorovať. 

            Žiaci 1. - 4. roč. ZŠ sa učia podľa platného rozvrhu hodín. Nebudú mať zabezpečenú stravu, prerušená je aj  prevádzka školského klubu detí. Žiaci po skončení vyučovnia odchádzajú domov. Je možnosť, aby Vaše deti od  10. 12. 2020 (štvrtok) ostali v ŠKD až do odchodu autobusu pre dochádzajúcich žiakov z okolitých obcí, alebo ak Vám zamestnanie neumožňuje, aby Vaše dieťa išlo domov po vyučovaní. Prosím Vás, aby ste oznámili triednym učiteľom Vašu požiadavku ohľadom odchodu dieťaťa zo školy. Zároveň im posilnite stravu, pokiaľ zostanú v ŠKD.

            Ďakujem veľmi pekne za porozumenie.  Prajem Vám veľa zdravia a  deťom skorý návrat do materskej školy.   

                                                                                                                                                             Mgr. I. Kališová

        • Vianočný darček pre seniorov
          • Vianočný darček pre seniorov

            1. 12. 2020

            Tento rok boli všetky aktivity zrušené a s nimi aj každoročné Vianočné trhy. Rozmýšľali sme s deťmi, ako by sme niekomu urobili radosť. Keďže domovy seniorov nemôžu prijímať návštevy, chceli  sme deduškom a babičkám niečo vymyslieť. Natrafili sme na celoslovenskú výzvu  „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Do projektu sa zapojila 4. A , 7.B a množstvo prajných ľudí, ktorých zoznam uverejníme na konci správy. Je neskutočné koľko darčekov sme nakoniec zhromaždili. Škatuľky deti, rodičia a asistentky nádherne odeli do vianočných motívov, pribalili sladkosti, vitamíny, krížovky, dezinfekciu, rúška, rukavice, uteráčiky, ponožky, šálky... a pozdravy, ktoré seniorom priblížia tvorcu darčeka. Naše balíčky, ktorých bolo cez 40,  sme odovzdali kontaktnej osobe a skončia v zariadení pre seniorov v Liptovskej Ondrašovej. Táto výzva nás nesmierne chytila, určite budeme v tejto pomoci pokračovať aj v budúcnosti. Veríme, že  starkým „láska v krabičke“ aspoň trochu spríjemní sviatky pokoja a lásky. Z obce Dúbrava prispeli Zojka Nemcová, Timejka Hazuchová, Viktória Blašková, Samuel Danaj, Emka Gejdošová, Mário Jurkovič, Saskia Martinková, Samuel Mikuš, Adam Moravčík, Adriana Matejovie  s rodinami. Z Kľačian Danko a Mirka Devečkovci, Janko Veťka, Klaudia Sitáriková, Marek Humený, Ivka Budveselová . Z Ľubele to bol kolektív predajne CBA Verex Ľubeľa, deti z MŠ s pani učiteľkou Jankou Janičinovou, Miklášovci, Drahoslava Gemzická, Dáška Oravcová, Martinka Gejdošová, Romanka Badžgoňová, Laurinka a Lucka Diškové, Šimonko a Davidko Gejdošovci, Saška Obrcianová, Tobiasko Mojmír Magerčiak, Lilien Ošková, Martinka Kúkolová, Shannon Kamhalová, Veronika Kubová,  Nellka Sedláčková, Victoria Škvarka, Peťko a Zuzka Budveselovci, Sonička Grečnerová , Vaneska Turčiaková s rodinkami, Jankovičovci zo Svätého Kríža a Naďovci z Liptovského Mikuláša. Ďakujeme.                                              

        • Online hodina s Danielom Hevierom
          • Online hodina s Danielom Hevierom

            30. 11. 2020

            Možnosti dištančného vzdelávania a využitia online prostredia sú veľké, o čom svedčí aj online hodina slovenského jazyka so spisovateľom  Danielom Hevierom.

            Pani učiteľka Erika Miklášová a jej siedmaci využili výzvu spisovateľa, textára, pedagóga, výtvarníka a dramatika, Daniela Heviera, ktorý počas pandémie „chodí“ po celom Slovensku a motivuje žiakov na  slovenčine. Ukázal žiakom tvorivú hodinu, kde deti učil pracovať so slovníkmi, kriticky myslieť a v neposlednom rade im priblížil umelecký opis, v ktorom je majstrom. Porovnal svoje detstvo s dnešnou dobou, ukázal fotografie, ktoré boli v tej dobe raritou. Žiaci nakukli do jeho pracovne plnej kníh. Bol to pre všetkých neopakovateľný zážitok, rozprávať sa s týmto výnimočným človekom, ktorého poznáme len z učebníc, kníh a obrazovky. Veríme, že sa nám podarí uskutočniť podobne zaujímavé hodiny a využijeme múdro toto netradičné obdobie.

            Pár postrehov z hodiny od žiakov 7. B:

            • „Hodina s pánom Hevierom sa mi veľmi páčila, pretože bola pre mňa špeciálna. Chcel by som, aby sme mávali častejšie takéto hodiny (aspoň 1x do mesiaca). V skutočnosti niekoho vidieť a počuť je úplne iné, ako sa o ňom len učiť. Páčilo sa mi, ako nám zaujímavo rozprával o jeho detstve, ako začal písať o svojich kamarátoch, o láske....Čo ma najviac prekvapilo, bolo to, že skoro 65-ročný človek vôbec, ale vôbec nezaostáva za modernou dobou. Neboli mu cudzie slová ako sú: Minecraft, YouTube, Netflix, Warcraft .......Len som oči otváral, lebo moja starká ani len netuší, že dačo také existuje. Najviac sa mi páčila myšlienka pána Heviera, že sa máme učiť hlavne TO, čo potrebujeme pre život a máme sa vedieť v živote. VYNÁJSŤ. Pani učiteľka, bol to super nápad, že ste ho zavolali na našu hodinu. Ďakujem.“ Peter Budvesel
            • „Hodina s pánom Hevierom bola pre mňa veľkým spestrením, nakoľko bola nezvyčajná. Páčili sa mi jeho vízie do budúcnosti, hoci nie so všetkými by som súhlasila (napr. učiť sa len jeden predmet, ktorý ma baví. Určite je dobré venovať sa tomu, čo nás baví, ale podľa mňa je potrebné mať aj všeobecný prehľad).“ Vanessa Chomisteková
            • „Páčilo sa mi že pán Hevier chce zmeniť školu, aby sme ju mali ľahšiu, chce aby sme  mali svoj vlastný názor. Mne sa páčilo úplne všetko.“ Natália Kúkolová
            • „Bolo s ním dobre a ukázal nám, čo robil, keď bol mladý, športoval hral futbal, boxoval do vlastnoručne vyrobeného vreca.“ René Stoľar
            • „Na hodine s p. Hevierom sa mi páčilo,  že pozná výdobytky modernej techniky, a že je všestranný a zaujal ma svojím rozprávaním.“  Saskia Matinková
            • „Na hodine s p. Hevierom sme sa bavili o dôležitosti školy. Súhlasila som s ním, že škola z nás má urobiť lepších a múdrejších ľudí. Získavame v nej množstvo vedomostí, zručností, skúseností, priateľov. Vo vyučovaní by som chcela zmeniť, aby sme sa nemuseli učiť nepraktické vedomosti. Momentálne mi chýba kontakt so spolužiakmi.“ Ema Gejdošová
            • „Na to, že už to je starší pán veľmi sa mi páčili jeho názory na školu, všeobecne na svet a túto dobu. Pýtal sa nás rôzne veci, chcel vedieť ako reagujeme a chcel spoznať naše názory. Páčilo sa mi, že by posunul čas nástupu ráno do školy, modernizoval by učebne a školy. Daniela Heviera beriem ako múdreho človeka so super názormi.“ Samuel Danaj
            • „Bola to viac uvoľnená hodina a bolo viac miesta na diskusiu. Čas od času to bolo viac politické, no mne to vôbec nevadí vždy ma zaujímajú rôzne názory a mám rád diskusiu ktorá provokuje myšlienky. Celkovo by som bol radšej keby bolo viac takýchto hodín.“ Adam Moravčík
        • Hovorme o jedle
          • Hovorme o jedle

            1. 12. 2020

            Naša škola sa tento školský rok v októbri už po siedmykrát zapojili do celoslovenskej súťaže „Hovorme o jedle“, ktorú vyhlasuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. V predchádzajúcich ročníkoch sme zožali pekné úspechy – strieborné a bronzové pásma, avšak tento rok sa nám podarilo vyhrať vo vyhlásenej dennej téme – „Jedz a hýb sa“ -  zlaté pásmo. Kládol sa v nej dôraz najmä na aktívny pohyb, ale aj na zdravé potraviny, zdravé raňajky a pitný režim. Veselou a zážitkovou formou sme sa  zapojili do rôznorodých aktivít, kde sme sa naučili okrem iného pripraviť zdravú desiatu. Súťaživými hrami sme si spestrili popoludnie na čerstvom vzduchu. Ukázalo sa, že máme výbornú kondíciu aj vytrvalosť. Urobiť si čas na pohybové aktivity, je rovnako dôležitý, ako si nájsť čas na kvalitné jedlo a zdravý spánok. Pozitívne ohlasy na naše súťažné aktivity sú pre nás najlepšou odmenou.

        • Oznam pre rodičov žiakov 1. A a 1. B triedy
          • Oznam pre rodičov žiakov 1. A a 1. B triedy

            28. 11. 2020

            Vážení rodičia, žiaci 1. A a 1. B triedy sa nachádzajú v červenej fáze a na základe usmernenia a odporúčaní RÚVZ riaditeľka školy rozhodla o uzatvorení 1. A a 1. B triedy od 30. 11. 2020 do 05. 12. 2020 (musí byť dodržaná 10 dňová karanténa od posledného kontaktu so spolužiakom). Žiaci nastúpia do školy dňa 07. 12. 2020, kedy bude obnovené riadne vyučovanie žiakov 1. A a 1. B triedy. Ide o nariadenú karanténu a podľa nariadení rodičia majú nárok na pandemickú OČR. Žiakov treba preventívne doma pozorovať, či sa u nich neprejavujú príznaky COVID 19. Rodičia a ani súrodenci žiakov zatiaľ nemajú nariadenú karanténu.

            Vzdelávanie žiakov 1. A  a 1. B triedy bude od pondelka (30.11.2020) prebiehať dištančnou formou.  

            Všetko budeme priebežne konzultovať s RÚVZ a budeme Vás priebežne informovať. 

            Prajem veľa zdravia a skorý návrat do školy. 

            Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

        • Oznam pre rodičov žiakov 3. A triedy
          • Oznam pre rodičov žiakov 3. A triedy

            25. 11. 2020

            Vážení rodičia, žiaci 3. A triedy sa nachádzajú v oranžovej fáze a na základe usmernenia a odporúčaní RÚVZ riaditeľka školy rozhodla o uzatvorení 3. A triedy od 26. 11. 2020 do 03. 12. 2020 (musí byť dodržaná 10 dňová karanténa od posledného kontaktu so spolužiakom). Žiaci nastúpia do školy dňa 04. 12. 2020, kedy bude obnovené riadne vyučovanie žiakov 3. A triedy. Ide o nariadenú karanténu a podľa nariadení rodičia majú nárok na pandemickú OČR. Žiakov treba preventívne doma pozorovať, či sa u nich neprejavujú príznaky COVID 19. Rodičia a ani súrodenci žiakov zatiaľ nemajú nariadenú karanténu.

            Vzdelávanie žiakov 3. A triedy bude od zajtra (26.11.2020) prebiehať dištančnou formou.  

            Všetko budeme priebežne konzultovať s RÚVZ a budeme Vás priebežne informovať. 

            Prajem veľa zdravia a skorý návrat do školy. 

            Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

        • Pokyny k nástupu žiakov do školy po 2. celoplošnom testovaní
          • Pokyny k nástupu žiakov do školy po 2. celoplošnom testovaní

            9. 11. 2020

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od zajtra, 10. 11. 2020 (utorok), pokračujeme v materskej škole a na 1. stupni ZŠ v prezenčnej výučbe v rovnakom režime ako doteraz.
            Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

            Aktuálne opatrenia v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť“:

            VSTUP do budovy majú povolený:

            • deti materskej školy v doprovode rodičov (rodičia sa preukážu negatívnym testom). Pri vstupe odovzdajú vyhlásenie o bezinfekčnosti – !pozor je opäť nové!
              (Pozn.: V prípade, že si ho nemáte možnosť vytlačiť, podpíšete ho ráno pred budovou školy.); 
            • všetci žiaci 1. – 4. ročníka, pričom sa nemusia preukazovať výsledkami negatívneho testu. Platí aj pre žiakov nad 10 rokov. Pri vstupe odovzdajú vyhlásenie o bezinfekčnosti – !pozor je opäť nové!
              (Pozn.: V prípade, že si ho nemáte možnosť vytlačiť, podpíšete ho ráno pred budovou školy.)

              Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti(1).pdf - tlačivo od  9. 11. 2020

            • zamestnanci, rodičia, návštevníci školy po preukázaní sa negatívnym testom. Rodičov a návštevníkov školy prosíme, aby do budovy školy vstupovali len v prípade nutnosti a po dohode s konkrétnym zamestnancom.                                                                                                                                                   

              Vyhlasenie_navstevnika_skoly(1).pdf - tlačivo od 9. 11. 2020


            VSTUP do budovy nemajú povolený:

            • zákonní zástupcovia, návštevníci školy, ktorí sa nezúčastnili testovania a nevedia sa preukázať negatívnym testom;
            • žiaci, ktorých zákonní zástupcovia mali pozitívne výsledky Covid-19 alebo žiaci, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie Covid-19 – celá domácnosť ostáva v 10-dňovej karanténe;

            Žiak, ktorého členovia domácnosti neboli na testovaní, majú nasledovné odporúčanie:

            • pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. Žiaci, ktorí už pri prvom kole testovania boli na 5 vyučovacích dní ospravedlnení (z dôvodu, že sa netestovali zákonní zástupcovia) a zároveň splnili odporúčanie absolvovania 10 dňovej izolácie, sa môžu v zmysle epidemiologických pravidiel vrátiť do školy a materskej školy. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Usmernenie_ministerstva_skolstva_od_9.11.2020.pdf

            Podmienky_vstupu_do_skoly_od_9.11.2020.pdf


            Základné princípy:

            A) Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky,                                                 určuje to Vyhláška č. 15 ÚVZ)

            B) Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako                                        zamestnanec alebo cudzí človek, Vyhláška č. 20 ÚVZ)

            C) Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky č. 20 ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do               zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame, aby dieťa             nedával do MŠ a aby na ZŠ využil ospravedlnenie na 5 za sebou idúcich vyučovacích dní. Žiaci, ktorí už pri         prvom kole testovania boli na 5 vyučovacích dní ospravedlnení (z dôvodu, že sa netestovali zákonní                     zástupcovia) a zároveň splnili odporúčanie absolvovania 10 dňovej izolácie, sa môžu v zmysle                             epidemiologických pravidiel vrátiť do školy a materskej školy.


        • Pokyny k nástupu žiakov do školy po celoplošnom testovaní
          • Pokyny k nástupu žiakov do školy po celoplošnom testovaní

            2. 11. 2020

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od zajtra, 3. 11. 2020, pokračujeme v materskej škole a na 1. stupni ZŠ v prezenčnej výučbe v rovnakom režime ako doteraz.
            Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

            Aktuálne opatrenia v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť“:

            VSTUP do budovy majú povolený:

            • deti materskej školy v doprovode rodičov (rodičia sa preukážu negatívnym testom). Pri vstupe odovzdajú vyhlásenie o bezinfekčnosti – pozor je opäť nové!
              (Pozn.: V prípade, že si ho nemáte možnosť vytlačiť, podpíšete ho ráno pred budovou školy.); 
            • všetci žiaci 1. – 4. ročníka, pričom sa nemusia preukazovať výsledkami negatívneho testu. Platí aj pre žiakov nad 10 rokov. Pri vstupe odovzdajú vyhlásenie o bezinfekčnosti – pozor je opäť nové!
              (Pozn.: V prípade, že si ho nemáte možnosť vytlačiť, podpíšete ho ráno pred budovou školy.)

             Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf - tlačivo od  2. 11. 2020

            • zamestnanci, rodičia, návštevníci školy po preukázaní sa negatívnym testom. Rodičov a návštevníkov školy prosíme, aby do budovy školy vstupovali len v prípade nutnosti a po dohode s konkrétnym zamestnancom.

             Vyhlasenie_navstevnika_skoly.pdf - tlačivo od 2. 11. 2020


            VSTUP do budovy nemajú povolený:

            • zákonní zástupcovia, návštevníci školy, ktorí sa nezúčastnili testovania a nevedia sa preukázať negatívnym testom;
            • žiaci, ktorých zákonní zástupcovia mali pozitívne výsledky Covid-19 alebo žiaci, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie Covid-19 – celá domácnosť ostáva v 10-dňovej karanténe;

            Žiak, ktorého členovia domácnosti neboli na testovaní, majú nasledovné odporúčanie:

            • pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Základné princípy:

            🔴 Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky,  určuje   to Vyhláška č. 15 ÚVZ)

            🟢 Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako zamestnanec alebo cudzí človek, Vyhláška č. 16 ÚVZ)

            🔵 Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky č. 16 ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do  zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu, aby dieťa nedával do MŠ a aby na ZŠ využil ospravedlnenie na 5 za sebou idúcich vyučovacích dní, ktorými sú 3., 4., 5., 10. a 11. november. Následne 12. novembra nastúpi do školy a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní

            Čiže:

            👉 Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii v zmysle Vyhlášky č. 15 ÚVZ

            👉 Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy

            👉 Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november)

            Usmernenie_ministerstva_skolstva.pdf

            Podmienky_vstupu_do_skoly.pdf


        • Aktuálne informácie
          • Aktuálne informácie

            29. 10. 2020

            Milí rodičia, 

            ak aspoň zbežne sledujete správy, viete, že sa všetko neustále, z hodiny na hodinu, mení. Chceme Vás preto informovať, že robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme mohli poskytnúť aktuálne informácie.

            Pevne veríme, že v pondelok  (v čase jesenných prázdnin) Vám už poskytneme presné informácie, ako bude prebiehať vyučovanie od utorka 3. novembra 2020 s ohľadom na výsledky testovania zamestnancov školy.

            Treba sa však predbežne  pripraviť aj na nasledovné možné situácie:

            • niektoré online vyučovanie pre 5. – 9. ročník nebude, prípadne bude realizované len formou zaslania materiálov,
            • niektoré triedy, ročníky alebo celý  I. stupeň prejde na 3 dni (3. – 5. novembra 2020) na domáce dištančné vzdelávanie,
            • nebudú fungovať jednotlivé oddelenia ŠKD alebo celý ŠKD,
            • nebude fungovať ŠJ.

            Máme nádej, že žiadna z týchto možností nenastane a budeme môcť pokračovať „po starom“.

            Zároveň Vás budeme informovať, aké vyhlásenie o bezinfekčnosti budete potrebovať pri návrate Vašich detí do školy po prázdninách. Rovnako informácie o tom, kto môže a kto nemôže prísť do školy.

            Prajeme Vám peknú prvú časť jesenných prázdnin a veľa zdravia.

                                                                                                                            Mgr. I. Kališová, riaditeľka školy

        • Usmernenia k vzdelávaniu žiakov od 26.10.2020
          • Usmernenia k vzdelávaniu žiakov od 26.10.2020

            23. 10. 2020

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe prijatých bezpečnostných opatrení oznamujeme, že od pondelka 26.10.2020 do piatku 27.11.2020 bude vzdelávanie pre žiakov 5.- 9. ročníka prebiehať dištančnou formou.

            Žiaci 5. – 9. ročníka sa budú učiť podľa upraveného rozvrhu (bude zverejnený a platný od pondelka) v čase od 8:00 do 12:00, prípadne do 13:00 s prestávkami.

            Vzdelávanie bude prebiehať online priamo cez EduPage prostredníctvom aplikácie ZOOM a prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy. Učitelia jednotlivých predmetov budú zadávať žiakom úlohy prostredníctvom EduPage, Bez kriedy v čase od 7:30 do 15:00 hod. v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti s určením presného termínu na preštudovanie/vypracovanie.

            Pre žiakov z toho vyplývajú nasledujúce povinnosti:

            1. Pravidelne sleduješ EduPage, kde jednotliví učitelia posielajú pokyny k dištančnému vzdelávaniu.
            2. Online vyučovacie hodiny budú prebiehať v časovom intervale, ktorý zodpovedá tvojmu rozvrhu hodín v škole. Zmenu môže vykonať len učiteľ príslušného predmetu po vzájomnej dohode.
            3. Online vyučovacie hodiny sú pre Teba povinné. Svoju neprítomnosť musíš Ty alebo Tvoj rodič (zákonný zástupca) ospravedlniť danému vyučujúcemu.
            4. Na online hodinách pozorne počúvaš výklad vyučujúceho a aktívne pracuješ.
            5. Žiaka, ktorý nereaguje na dištančné vzdelávanie, bude kontaktovať vyučujúci alebo vedenie školy a zistí príčinu. V prípade, že žiak nemá prístup k internetu, škola zabezpečí papierovú formu zadaných úloh a vedenie školy dohodne spôsob doručenia zadaných úloh žiakovi.
            6. V prípade neúčasti na online hodine a nepredloženia zadávaných úloh dohodnutým spôsobom a do stanoveného termínu vyučujúcemu daného predmetu, zaznamenáva učiteľ Tvoju absenciu do elektronickej triednej knihy.
            7. Následne si povinný predložiť ospravedlnenie svojej neúčasti ako pri prezenčnej forme vyučovania.                      

            Pre zákonného zástupcu žiaka z toho vyplývajú nasledujúce povinnosti:

            1. Pravidelne sleduje EduPage, resp. stránku školy a riadi sa aktuálnymi pokynmi školy.
            2. Dohliada a zodpovedá, aby sa žiak prihlasoval na online hodiny v stanovenom čase a svedomito vypracovával úlohy, ktoré má od učiteľov nariadené. 
            3. Ak bude žiak na online hodine neprítomný a vopred sa vyučujúcemu neospravedlnil, jeho absenciu je rodič povinný nahlásiť.

            Žiaci 2. stupňa sú automaticky odhlásení z obedov.

            ŠKD prebieha v rovnakom režime ako tento týždeň.

            Jesenné prázdniny pre žiakov 1. – 9. ročníka sa posúvajú nasledovne:

            •   30.10. – 2.11.2020 (piatok a pondelok)
            •     6.11. – 9.11.2020 (piatok a pondelok)

            Cez jesenné prázdniny sa dištančne nevyučuje.

            Prosíme Vás, rodičov, o spoluprácu pri tejto netradičnej forme vzdelávania Vašich detí. Naším prvoradým cieľom je pomôcť žiakom, aby sa ďalej mohli vzdelávať. Zároveň v plnej miere zohľadňujeme súčasnú náročnú situáciu a preto nastavujeme tieto pravidlá pre všetkých.

            Držme si prsty, aby sme túto kritickú situáciu spoločnými silami a zodpovedným prístupom v zdraví zvládli.

            Ďakujem Vám za pochopenie, trpezlivosť, pomoc a dohľad nad domácou prípravou Vašich detí.

                                                                                                                           Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy

        • OZNAM - ukončenie karantény a nástup do školy
          • OZNAM - ukončenie karantény a nástup do školy

            19. 10. 2020

            RÚVZ ukončil dňom 19. 10. 2020  nariadené karanténne opatrenia pre žiakov a pedagogických zamestnancov ZŠ s MŠ Ľubeľa. Vyučovací proces bude obnovený od 20. 10. 2020 (utorok).

            Žiaci sú povinní po návrate do školy odovzdať VYHLÁSENIE ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU O BEZINFEKČNOSTI. Bez vyhlásenia nebudú môcť vstúpiť do budovy školy.

            Žiaci 1. – 9. ročníka povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy  a vonkajších priestoroch školy.

            Zákonný zástupca zabezpečí dieťaťu každý deň minimálne dve rúška

            ŠKD  bude naďalej v prevádzke do 15:00 hod. z organizačných dôvodov. Ranný školský klub nie je v prevádzke.

            Žiadame rodičov, aby zvážili nutnosť účasti žiakov v školskom klube detí v záujme ochrany zdravia. Taktiež je náročné pre deti počas celého pobytu v škole povinné nosenie rúšok. 

            Milí rodičia, vieme, že táto situácia pre Vás, ale ani pre nás nie je jednoduchá. Preto by sme Vás chceli požiadať o zhovievavosť, pochopenie a spoluprácu. Veríme, že toto neľahké obdobie spoločným úsilím zvládneme.

            Ďakujeme veľmi pekne.

                                                                                                           Mgr. Iveta Kališová, riaditeľka školy