• Novinky

        • Materská škola - oznam
          • Materská škola - oznam

            23. 1. 2023

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Ľubeľa oznamuje, že z dôvodu stúpajúcej  chorobnosti detí materskej školy,  na základe Metodického usmernenia č.15/2005 –R MŠ SR, čl. 5 a odporúčania RÚVZ so sídlom v Liptovskom Mikuláši  zo dňa 23.1.2023 a po prerokovaní so zriaďovateľom, vyhlasujeme v materskej škole pre triedy MŠ 1 a MŠ 2 chrípkové prázdniny  od 24.1.2023 do 27.1.2023.

          • Výsledky súťaže o lístky do kina

            10. 1. 2023

            V období od 21.11.2022 do 9.12.2022 prebiehala súťaž pre žiakov, ktorá bola zameraná na výchovno vzdelávacie výsledky. Traja žiaci 1. stupňa a traja žiaci 2. stupňa, ktorí získali najviac jednotiek a pochvál z čo najviac predmetov, získali po 2 lístky do kina.

            Výsledky súťaže:

            1. stupeň - Henrich Čoma (3. A), Ivana Likavcová (2. B), Adela Kubíková (2. A)

            2. stupeň - Nela Feherpataky (8. A), Liliana Dudková (8. A), Vanesa Chomisteková (9. B)

            Výhercom blahoželáme!

        • Vianočná besiedka v 2. B
          • Vianočná besiedka v 2. B

            10. 1. 2023

            Posledný deň v škole pred sviatkami sa uskutočnila v 2. B triede vianočná besiedka. Na nej žiaci vystúpili s programom, ktorý si pripravili. Boli to rôzne básničky, pieseň. Premiéru pred spolužiakmi mala Emka, ktorá hrou na harmonike doprevádzala svoj spev. Spoločne sme si porozprávali o vianočných zvykoch i prianiach, zaspievali piesne. Pochutili sme si na koláčikoch, ktoré upiekli šikovné mamičky. Domov žiaci odchádzali vianočne naladení a s očakávaním, či si nájdu pod stromčekom svoj vytúžený darček.

        • GLOBÁLNE VZDELÁVANIE – environmentálna výchova
          • GLOBÁLNE VZDELÁVANIE – environmentálna výchova

            2. 1. 2023

            Dňa 21.12.2022 sa v 5. – 9. ročníku uskutočnil deň zameraný na vyučovanie  environmentálnej výchovy a udržateľného rozvoja s názvom: „Odcudzenie“. Témami boli: odcudzenie sa ľudí prírode, ochrana životného prostredia, zachovanie kultúrneho dedičstva. Najskôr žiaci prebehli históriu vývoja ľudskej spoločnosti, vzhliadli film z podmorského prostredia, a následne pracovali na aktivitách, v ktorých vytvorili kartotéku UNESCO pamiatok na Slovensku, dozvedeli sa o pojmoch biotop, potravový reťazec, tvorili príbehy. Deň bol podnetný pre všetkých a žiakom priniesol nové poznatky.