• Novinky

        • Úspech našej žiačky
          • Úspech našej žiačky

            30. 5. 2022

            V piatok 27. mája 2022 sa uskutočnil (po 2-ročnej prestávke) 26. ročník súťaže Rázusovie Vrbice, ktorá prebiehala vo viacerých recitačných kategóriách a tiež v časti literárna tvorba (novinka v roku 2022). Práve v tejto kategórii bola úspešná aj naša žiačka 5. ročníka Laura Dišková. Bola ocenená spolu s ďalšími piatimi žiakmi z Liptova ako „autorské literárne talenty“.

        • Testovanie 9 - 2022 / výsledky celoslovenského testovania žiakov  9. ročníka
          • Testovanie 9 - 2022 / výsledky celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka

            30. 5. 2022

            Dňa 6. 4. 2022 sa na všetkých plnoorganozovaných základných školách a aj na všetkých gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom uskutočnilo povinné celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka a žiakov 4. ročníka osemročných gymnázií pod názvom Testovanie 9-2022.

            Týmto testovaním sa získavajú objektívne informácie o vedomostnej úrovni a osvojených kompetenciách týchto žiakov a taktiež slúži ako jedno z kritérií prijatia na strednú školu. Okrem úloh zameraných na vedomosti a zručnosti z matematiky a vyučovacieho jazyka testovaní žiaci riešia aj úlohy na zistenie matematickej a čitateľskej gramotnosti.

            Testy z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra písalo spolu okolo 40 000 žiakov.

            V našej škole sa Testovania zúčastnilo 25 žiakov 9. ročníka a napriek sťaženým podmienkam počas dištančného vyučovania v posledných dvoch ročníkoch dosiahli  mimoriadne dobré výsledky.

            MATEMATIKA

            Priemerná percentuálna úspešnosť školy: 60,4

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR: 53,2

            Rozdiel priemernej úspešnosti školy oproti národnému priemeru: +7,2

            SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

            Priemerná percentuálna úspešnosť školy: 65,1

            Priemerná percentuálna úspešnosť v rámci SR: 59,1

            Rozdiel priemernej úspešnosti školy oproti národnému priemeru: +6,0

        • Vystúpenie detí MŠ ku Dňu matiek
          • Vystúpenie detí MŠ ku Dňu matiek

            13. 5. 2022

            Dňa 10.5.2022 sa zišli v Kultúrnom dome v Ľubeli, mamy, staré mamy detičiek MŠ, aby si spríjemnili popoludnie vystúpením svojich ratolestí pri príležitosti krásneho sviatku Dňa matiek. Javisko sa premenilo na krásnu lúku, kde sa konal "lúčny bál". Nechýbali na ňom kvietky, motýliky, mravce, lienky. Mamičkám a všetkým prítomným vyčarili úsmev na tvári tančekmi, piesňami, básničkami. Vystúpenie zožalo úspech, zohrialo pri srdci všetky mamičky, ktoré boli veľmi hrdé na svoje šikovné detičky. Odchádzali dojaté so slzami šťastia, radosti a obdarované kvietkom.